petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Bajka i dalje traje, Karatsev u polufinalu Australijan opena!

Ruski teniser Arslan Karatsev nastavlja da impresionira teniski svet. Rus se plasirao u polufinale Australijan opena, nakon što je savladao Bugarina Grigora Dimitrova. Rezultat je bio 3:1, po setovima 2:6 6:4 6:1 6:2.

Početak meča nije nimalo nagoveštavao da bi Rus mogao do pobede. Dimitrov je bio bolji u svakom aspektu igre, i relativno lako sa dva brejka osvojio prvi set.

I početak drugog meča je bio mučan za Karatseva koji nije mogao da pronađe svoj ritam. Svaki servis gem je bio drama za sebe, ali ovoga puta je uspeo da predbrodi krizu. A kada je predbrodio krizu stvari su polako počele da se menjaju. On je počeo mnogo bolje da igra i brejkom u devetom gemu je prelomio drugi set na svoju stranu.

Osvajanje drugog seta je dalo veliku dozu samopouzdanja Karastevu. Rus je proigrao, a na ruku mu je išla i činjenica da je Dimitrov imao problema sa leđima. Karatsev je domintatno sa tri brejka rešio treći set u svoju korist. Tu se već moglo naslutiti da će slaviti, jer se Dimitrov zbog tog problema sa leđima baš slabo kretao.

Dimitrov je uprkos problemima nastavio da igra, ali je bilo evidentno da to neće izađi na dobro. Karatsev je svaku priliku iskoristio i sa dva brejka rešio meč u svoju korist.

Karatsev će za plasman u veliko finale igrati protiv boljeg iz duela Đoković/Zverev.


Fotografija je preuzeta sa:  https://www.eurosport.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje