četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Baltimor Rejvensi – Najava ekipa za narednu sezonu

 

Danas otvaramo severnu diviziju AFC konerencije, koja je uz zapadnu diviziju NFC konferencije najjača u ligi. Imamo tri legitimna kandidata za plasman u plej of u vidu Baltimor Rejvensa, Klivlend Braunsa i Pitsburg Stilersa, dok su poslednji Sinsinati Bengalsi koji su u fazi ribildinga. Prošle sezone su čak tri tima iz ove divizije igrala plej of i nemojte se začuditi ako se taj scenario ponovi u sezoni koja nam dolazi.

Ovaj članak biće posvećen Baltimor Rejvensima. Rejvensi su prošle sezone igrali divizijsku rundu u kojoj su na nesrećan način poraženi od Bafalo Bilsa. Bio je to jedan jako ružan meč za gledanje, po veoma teškom vremenu, a pobednika je odlučio INT Lamara Džeksona na samo nekoliko jardi od end zone Bafalo Bilsa. Nisu Bilsi bili toliko bolji kao što rezultat pominje, i to zna samo onaj ko je gledao meč.

Šta se moglo naučiti od Rejvensa prošle sezone? Rejvensi su još jednom pokazali da su najjača trkačka ekipa u ligi uz Klivlend Braunse. Prošlu sezonu su iskoristili za ubacivanje Džej Kej Dobinsa i Gasa Edvardsa, a sve zasluge idu Marku Ingramu koji je sujetu sklonio na stranu i maksimalno se posvetio ovim momcima. Balitmor je još jednom bio nerešiva enigma kada je igra po zemlji u pitanju.

Još jedna jako bitna stvar se dogodila prošle sezone. Lamar Džekson je konačno ostvario prvu pobedu u plej ofu i dobio je još nekoliko utakmica koje su bile „tvrde“ i neizvesne. Američka javnost je bila baš gruba prema njemu, sa razlogom naravno, ali ovog puta Džekson je utišao kritičare. Baltimor je dobio Tenesi u jednom veoma tesnom meču, dobio je Klivlend u onoj ludoj završnici kada se Lamar Džekson povređen vratio na teren i doneo pobedu svom timu. Ta pobeda je ispostaviće se na kraju Baltimoru donela i plej of.

Bilo je tu naravno i pehova sa povredama. Ofanzivna linija koja je radila fantastičan posao je bila izubijana povredama. Gotovo svi glavni igrači su bili povređeni, ali i sa takvom postavkom Baltimor je odigrao sasvim korektno i divizijska runda je možda relnost.

Da bi Baltimor uradio nešto više neophodno je da dođe do određenih promena, pre svega u napadačkim šemama. Da, Baltimor će i dalje biti trkačka ekipa, ali ofanzivni koordinator Greg Roman mora malo više da radi sa Lamarom Džeksonom i njegovom rukom, ne bili taj napad bio raznovrsniji i teži za branjenje. Rejvensi su u ofseasonu uradili sjajan posao i hvatački korpus je konačno vredam spomena. Ranije se hvatački korpus svodio na tajt enda Marka Endruza i to je to. Markiz Holivud Braun sa svojih 1,75cm nije bio prava hvatačka opcija. Rejvensi su bili poslednji tim po broju jardi kada je hvatanje u pitanju i zato nisu ni otišli u Superboul.

Sada će se to promeniti, jer su fino draftovali i doveli su neke respektabilne igrače poput Semija Votkisna koji je sa Kanzas Siti Čifsima uzeo prsten. Drafvtovan je Bejtmen od kojeg se mnogo očekuje.

Sada Lamar Džekson konačno ima oružja na raspolaganju i sve je na njemu i Gregu Romanu. Ne treba očekivati sada akcije poput akcija Kanzas Siti Čifsa, ali Rejvensi moraju da puste malo ruku, jer ako imate najmanje osvojenih jardi (kao što je to bio slučaj prošle sezone) kroz vazduh ne možete se nadati tituli. Mora da postoji balans između igre po zemlji i kroz vazduh u na tome će se sigurno raditi.

Što se odbrane tiče ona će biti brutalna dobro. Gotovo svi glavni igrači su ostali u timu i sa iskustvom iz prošle sezone ove mogu biti samo bolji.

Očekivanja Baltimora su kao i uvek velika. Plasman u plej of se maltene podrazumeva, ali to neće biti lako. Prema analizama američkih novinara Rejvensi imaju top 3 najteži raspored u celoj ligi za narednu sezonu. Prostor za neke kikseve je smanjen na minimum i mora se početi od starta jako. Divizija je veoma jaka, svaki meč će biti na krv i nož i na to su Rejvensi spremni.

Na papiru zaista izgledaju dobro. Najveća nepoznanica će biti Lamar Džekson i njegova konekcija sa hvatačima. Ukoliko to klikne u pravom smeru ne sumnjajte da Baltimor Rejvensi mogu da odu i do samog kraja.


Fotografije su preuzeta sa: https://www.baltimoreravens.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje