Advertisement
MaxBet

Gavrani iz Baltimora će na svom M&T Bank Stadionu dočekati Ouklend Rejderse. Ovo je veoma bitan meč za Baltimor koji je prethodne nedelje uspeo da prekine niz od 3 poraza pobedivši divizijskog rivala Sinsinati Bengalse. Sa druge strane Ouklend je pobedio Arizonu i tako upisao tek drugu pobedu ove sezone.


                                                     Baltimor Rejvensi:

Baltimor je prethodne nedelje igrao sa ruki QB Lamarom Džeksonom. Džoi Flako je posle dugo vremena bio van terena zbog povrede kuka, a mladi Lamar Džekson je pokazao da je sposoban da vodi ovaj tim Baltimora. Džekson je radio ono što najbolje zna, a to je trčanje. Baltimor se odlučio da igra više po zemlji, jer je svestan da Džekson još uvek nema ruku koja može da isprati veliku većinu akcija koju Baltimor igra kada je na terenu Flako. To im se isplatilo, jer Sinsinati nije znao šta može da očekuje od Džeksona i Baltimora sa svojim rezervnim QB. Na kraju sve je ispalo dobro za Baltimor, jer su pobedili i tako zauzeli drugo mesto u diviziji. Ukoliko bi se sada završio regularni deo sezone, Baltimor bi igrao meč iz WILD CARD runde što znači da su u plej ofu posle tri godine.

Ovaj meč je još bitniji za Baltimor, jer bi eventualnom pobedom imali skor od preko 50 % i naravno bili bi bliži plej ofu.


                                                     Ouklend Rejdersi:

Rejdesi su sa Čakijem Grudenom krenuli u neku novu priču. Ovaj poznati i cenjeni trener je sa Ouklendom potpisao ugovor na 10 godina posle kojih će zaraditi 100 miliona dolara. Jasno je da je doveden da napravi tim za budućnost koji će osvojiti titulu. Ono na šta se ide jeste da se napravi tim koji će u Las Vegasu koji će biti novi dom Ouklenda osvojiti tiulu.

Ouklend je ove sezone trejdovao najboljeg defanzivca u ligi Kalila Meka u zamenu za nekoliko pikova sa drafta. Nakon toga su dali i najboljeg hvatača Amarija Kupera Dalus, takođe za pikove sa drafta.

Očigledno je da će nakon ove sezone biti velika čistka u Ouklendu, a postoji mogućnost da Ouklend u sledeću sezonu uđe sa novim QB. Odnos između Grudena i Dereka Kara nije najbolji, a svoju kulminaciju je dobio prethodne nedelje kada su se njih dvojica sukobili tokom utakmice. Ipak, Ouklend je uspeo da pobedi pa su stvari delimično zaboravljene, ali očigledno je da u Ouklendu vlada haos i anarhija.


Tok utakmice i predlog za kladđenje:

Iskreno govoreći navijali smo da se Flako vrati za ovaj duel. Glavni razlog za to je što je Ouklend idealan tim za njega. Ouklend je tim koji nema odbranu, a Flako bi svojim dugim pasovima radio šta bi hteo sa svojim hvatačkim opcijama. Na taj način Baltimor bi lagano osvajao teren i jarde i samim tim lagano poentirao.

Sa Lamarom Džeksonom je druga priča, jer je to igrač koji mnogo forsira trčanje. Ukoliko te akcije ne urode plodom, osvajanje terena ide mnogo sporije, i mnogo brže se troši vreme. Bez obzira što je Džekson vodio Baltimor do pobede protiv Bengalsa, nismo sigurni da će mu trener Harbo dati da baca, jer je ovo veoma važan meč za Baltimor koji mora da pobedi. U takvim situacijama ide se na sigurno, a ovoga puta to je trčanje.

Ipak, i ako budu išli na trčanje Baltimor ne bi trebao da ima problema da pobedi, jer je Ouklend jedna od najgorih odbrana kada je odbrana trčanja u pitanju. Oni zauzimaju 31. mesto od 32 timova u ligi sa 142,3 jardi po meču i čak 9 primljenih TD što je veoma mnogo. Sa ovakvim rupama u odbrani Kolins, Džekson i Edvards će sigurno imati mnogo prostora za igru.

Naravno, pored svega ovoga treba istaći da u ovom trenutku Ouklend igra da izgubi. Koliko god to glupo zvučalo njima ne odgovara da pobeđuju, jer ako gube dobiće bolje pikove na draftu, a to je njih cilj, jer stvaraju novi tim.

U ovom trenutku Baltimor je jači tim, Baltimor juri plej of i bez obzira što igraju sa rezervnim ruki QB ovo moraju da dobiju kako znaju i umeju.

Za ovaj meč smo spremili dva predloga:

Predlog 1: Pobeda Baltimora u hendikepu – 10,5 1,85
Predlog 2: Baltimor više od 26,5 poena 1,85

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.