četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

BALTIMORE RAVENS – TENNESSEE TITANS – NAJAVA MEČA

M&T Bank Stadium u dalekom Baltimoru biće poprište meča divizijske runde NFL šampionata. U tom meču domaći Baltimore Ravensi će ugostiti Tennessee Titanse. Kladionice favorizuju Ravense sa kvotom 1,25, ali nikako ne treba potceniti Titanse, koji su isto tako bili veliki autsajderi prethodne nedelje, pa su pobedili Patriotse u Bostonu.


Baltimore Ravens:

Niko na svetu osim stručnog štaba Ravensa nije mogao da očekuje da će Ravensi imati ovakvu sezonu. Oni su prošle sezone napravili radikalan potez time što su dugogodišnjeg kvoterbeka Joea Flaca poslali na klupu, a u vratu su ubacili Lamara Jacksona. Ovaj mladi kvoterbek je uneo nenormalnu energiju unutar tima. Svi stariji igrači su se okupili oko njega, a rezultat je plasman u play off. Ravensi jesu doživeli težak poraz od Chargersa tada, ali dobili su mnogo za budućnost.

Ceo sistem se okupio oko Lamara Jacksona. On je taj od koga sve počinje, a rezultati su više nego impresivni. Ravensi su doživeli samo dva poraza, od Brownsa i Chiefsa, a trenutno su u nizu od 14 poneda. Način na koji oni pobeđuju je zaista impersivan, jer postižu mnogo poena i igraju veoma atraktivno.

Niko od defanzivnih koordinatora nije pronašao formulu kako zaustaviti Lamara Jacksona i trčanje Ravensa. Ako gledamo statističke parametre Ravensi su u gotovo svim segmentima prvi u ligi. Prvi su po postignutim poenima, prvi su po osvojenim jardama, prvi su po istrčanim jardima, a Lamar Jackson je kandidat za MVP-ja lige.

Odbrana je tokom sezone malo štucala, ali dolazak Marcusa Petersa iz Los Angeles Ramsa je doneo prevagu. Dolaskom ovog veterana secondary Ravensa je za 30% postao bolji, a sam on je svojim presečenim pasovima doprineo da Ravensi dobiju neke bitne utakmice.

Generalno gledano Ravensi su tim kod kojeg sve funkcioniše, a rezultat svega jeste osvajanje prvog mesta u konferenciji po prvi put od osnivanja franšize.

Statistika Ravensi:

Napad:

– Ravensi su drugi napad lige u totalu koji u proseku osvaja 407,6 jardi. Postižu 33,2 poena po utakmici po čemu su prvi u ligi.

– Ravensi su 27. napad lige kada je pas igra u pitanju. U proseku osvajaju 201,6 jard, prosečna jardaža po pasu 7,6 (10. u ligi), kroz pas su postili 37 tačdaunova (1. u ligi).

– Ravensi su prvi napad lige po trčanju. Oni u proseku osvajaju 206 jard. Prosečna jardaža po nošenju je 5,5 (1. u ligi), postigli su 21 tačdaun kroz trčanje (2. u ligi).

– Konverzija trećeg dauna 88/187 47,1% – 2. u ligi.

Odbrana:

– Ravensi su 4. odbrana lige u totalu koja u proseku dozvoljavala 207,2 jarda. Prosečno primaju 17,6 poena po utakmica i po tome su 4. u ligi.

– Ravensi su 6. odbrana lige po branjenju pasa. Oni prosečno dozvole 207,2 jarda po utakmici, prosečna jardaža po pasu 6,6 (4. u ligi), primili su samo 15 tačdaunova kroz pas (2. u ligi).

– Ravensi su 5. odbrana u ligi po branjenju trčanja. Prosečno dozvoljavaju 93,4 jarda po zemlji, prosečna jardaža po nošenju 4,4 (19. u ligi), trčanjem su dozvolili 12 tačdauna (9. u ligi).

– Konverzija trećeg dauna 72/194 – 37,1 % 11. u ligi.


Tennessee Titans:

Šta reći i partiji Titansa protiv Patriotsa? Zaista, utakmica je pripremljena do perfekcija i rezultat nije izostao. Titansi su išli na sigurno, a to je trčanje Henrya, a Tanahill je bacao samo kada je bilo neophodno. Koliko je Henry bio nezaustavljiv pokazuje i statistika koja kaže da je imao 34 nošenja za neverovatno visoku jardažu. Bio je nezaustavljiv za odbranu Patriotsa koja važi za jednu od boljih u ligi.

Odbrana Titansa je takođe radila sjajan posao. Vršili su nenormalan pritisak na Bardya koji nikako nije uspeo da pronađe konekciju sa svojim hvatačima. Rezultat svega jeste 0 poena Patriotsa u drugom poluvremenu.

Apsolutno fenomenalna izvevedba ekipe koju predvodi Mike Vrabbel. Videćmo šta je spremio za ovu utakmicu, jer su Ravensi potpuno drugačiji tim od Patriotsa. Oni imaju drugačiji stil u napadu i biće zanimljivo videti kako će pripremiti odbranu za Lamara Jacksona i družinu.

Statistika:

Napad:

– Titansi su 12. napad lige koji u proseku osvaja 362,8 jardi.

– Titansi su 10. napad lige po postignutim poenima. Oni u proseku postižu 25,1 poen.

– Titansi su 21. napad lige po pas igri koji u proseku osvoji 223,4 jarda. Jardaža po pasu 8,8 (1. u ligi), pasom su postigli 29 tačdaunova (8. u ligi), a kompletirali su 66,3 svojih pasova (6. u ligi).

– Titansi je treći napad po trčanju koji u proseku osvojio 138,9 jardi. Jardaža po nošenju 5 jardi (2. u ligi), trčanjem su postigli 21 tačdaun (2. u ligi).

– Konverzija trećeg dauna 104/177 (17. u ligi).

Odbrana:

– Titansi su 21. odbrana u totalu koja u proseku dozvoli 359,5 jardi.

– Titasi u proseku dozvole 20,7 poena protivnicima po čemu su 11. u ligi.

– Titansi su 24. odbrana po branjenju pasa koja u proseku dozvoli 248,9 jardi- Jardaža po pasu 7,3 (14. u ligi), dozvolili su 25 tačdaunova pasom (12. u ligi).

– Titansi su 12. odbrana po branjenju trčanja, koja u proseku dozvoli 104,5 jardi. Jardaža po nošenju 4 jarda (5. u ligi), trčanjem su dozvolili 14 tačdaunova (15. u ligi).

– Konverzija trećeg dauna 74/204 34,4% – 4. u ligi.


Tok utakmice i predlog za klađenje:

Bez obzira što Ravensi imaju jedan od jačih napada u ligi ovo bi po svemu sudeći trebalo da bude meč na manji broj poena. Starteri Ravensa su sigurno malo izgubili na kontinuitetu, jer nisu igrali tri nedelje. Stil igre Ravensa se bazira na trčanju, a to znači da će se trošiti dosta vremena. Ravensi su tim koji najduće drži loptu u celoj ligi i prvi su po trčanju. Niko nije pronašao način kako da zaustavi to trčanje pa ne verujemo ni da će Titansi.

Sa druge strane i Titansi će maksimalno opteretiti Henrya. Kada imate takvog trkača prosto morate ga koristiti tako da će i oni imati duge napade.

Ne vidimo ovde veliki broj poena sa obe strane tako da je under po margini od 47,5 poena svakako dobra opcija.

Predlog za klađenje: Ceo meč manje od 47,5 poena


Napominjemo da je ovo samo predlog koji nije siguran, a igrate na sopstvenu odgovornost.

Fotografija preuzeta kao printscreen sa youtube-a

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje