petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Banjaja odoleo napadima Markesa i slavio u Aragonu

Vozač Dukatija Frančesko Banjaja pobednik je trke za Veliku nagradu Aragona. Banjaja je posle velike borbe ostvario prvu pobedu za Dukati u kraljevskoj klasi i tako ostao u trci za šampionsku titulu. Drugo mesto zauzeo je Mark Markes iz Repsol Honde, dok je treći bio Žoan Mir iz Suzukija.

Trka u Aragornu nije pružila mnogo uzbuđenja sve do njenog finiša koji je bio baš turbulentan. Na početku trke izdvojili su se Banjaja, Markes i Miler. Pomenuta trojka je diktirala tempo koji ostatak karavana nije mogao da prati. Kako je trka odmicala Džek Miler je polako posustajao, a Australijanac je na kraju napravio grešku i izgubio mesto na podijumu. Sve to je iskoristio Mir koji je imao relativno mirnu trku do kraja.

Bilo je jasno kao dan da će se dogoditi veliki duel između Banjaje i Markesa. Španac je strpljivo čekao finiš trke i pripremao napad. Banjaja je sjajno držao ritam, a onda su došla poslednja tri kruga koja su bila fenomenalna. Markes je iz kruga u krug napadao Banjaju, ali ovaj se uvek odbranio i na kraju zasluženo odneo pobedu.

Četvrto mesto zauzeo je Aleš Espargaro na Apriliji koji je iz trke u trku sve bolji. Peti je bio Džek Miler (Dukati), dok je šesti bio Enea Bastijanini iz Avintije.

Prvih deset su kompletirali Bred Binder (KTM), Fabio Kvartararo (Jamaha), Horhe Martin (Prakam Dukati) i Takaki Nakagami (LCR Honda).

U generalnom plasmanu vodio Fabio Kvartararo sa 214 poena, a prate ga Banjaja sa 161 i Mir sa 157.

Moto GP šampionat se nastavlja trkom San Marina i Riminija sledećeg vikenda.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.motorsport.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje