subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Banjaji poništen krug, Vinjalesu nova pol pozicija

Vozač Jamahe Maverik Vinjales osvojio je pol poziciju pred trku za Veliku nagradu Remilije Romanje. Vinjales je do pol pozicije došao nakon što je odvezao krug u vremenu od 1:31.077 minuta, a imao je i mnogo sreće jer je Frančesku Banjaju iz Pramak Dukatija poništen krug, jer je sišao sa staze pri izlasku na startnociljni pravac. Mladi Italijan je tako pomeren na petu poziciju, a pored Vinjalesa u prvom startnom redu će biti Džek Miler na drugom Pramak Dukatiju i Fabio Kvaratararo na Petronas Jamahi.

Ispred Banjaje se našao Pol Espargaro iz KTM-a. Šesto vreme je imao drugi vozač KTM-a Bred Binder, a prvih deset su kompletirali Valentino Rosi na Jamahi, Franko Morbideli na Petronas Jamahi, Maverik Vinjales na drugoj Jamahi i Andrea Doviciozo iz Dukatija.

U Q1 delu kvalifikacija dalje su prošli Andrea Doviciozo i Džek Milera. Taj deo kvalifiakcija je obeležio pad Žoana Zarka. Francuz je imao izletanje sa staze, ali je uspeo da se vrati na stazu. Ipak, kada se vratio na stazu nije uspeo da se kvalifikuje u Q2 deo kvalifikacija, te se morao zadovoljiti 14. startnim mestom. Ipsred njega su bili Iker Lekuiona iz Teh3 KTM tima, a iza Zarka su redom bili Migel Oliveira, Aleš Espargaro, Aleks Rins, Bredli Smit i Tito Rabat.

Trka za Veliku nagradu Emilije Romanje je na programu u nedelju od 14:00.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje