utorak, 23. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Barti na korak od titule na Vimbldonu

Australijska teniserka Ešli Barti prva je finalstkinja ovogodišnjeg Vimbldona. Barti je u prvom polufinalu savladala Nemicu Anđelik Kerber. Posle borbe koja je trajala sat i po vremena Barti je slavila rezultatom 2:0, po setovima 6:3 7:6 (7:3).

Tenis koji su prikazale Barti i Kerber je bio vredan i finalnog duela. Londonska publika je imala u čemu da uživa. Barti je pobedila, jer je svoje prilike znala da iskoristi i u ključnim trenucima je bila bolja.

Prvi set je protekao u apsolutnoj dominaciji prve teniserke sveta. Barti je momentalno nametnula svoj ritam, a Kerberovoj je trebalo vremena da se zagreje. Dok je Nemica pronašla svoju igru Barti je došla do brejka, koji je sigurno čuvala do kraja prvog seta.

Drugi set donosi dosta veću borbu. U međuvremenu Kerberova je podigla nivo igre i tenis je bio na visokom niovu. Nemica je zaigrala dosta agresivinije i to je donelo rezultat u vidu brejka. Barti svakako nije imala nameru da se preda. Od trenutka kada je pretrpela brejk Australijanka je stezala obruč oko Nemice. Kerberova je odolevala sve do 5:4 kada je servirala za izjednačenje. U tom trenutku ruka joj se stegla i Barti je bze izgubljenog poena došla do brejka. Momentum se potpuno okrenuo i sve je bilo na strani Ešli Barti. U taj brejku Australijanka je odigrala perfektno, brzo je povela sa 6:0 i tu je bio kraj meča. Kerberova je uspela da smanji na 6:3, no prednost je bila prevelike da se stigne.

Ovo je prvo finale Vimbldona za Ešli Barti, a za titulu će igrati protiv bolje iz duela Pliškova/Sabalenka.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.eurosport.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje