sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Barti od ivice ambisa do polufinala u Štutgartu

Australijska tenisera Ešli Barti plasirala se u polufinale turnira u Štutgartu nakon što je savladala Čehinju Karolinu Pliškovu. Posle velike borbe koja je trajala 123 minuta Barti je slavila rezultatom 2:1, po setovima 2:6 6:1 7:5.

Jako kvalitetan meč sa obe strane. U prvom delu meča dosta bolja igračica je bila Pliškova. Korpulentna Čehinja je sjajno servirala, još bolje riternirala, a rezultat svega jesu tri brejka i sigurnih 6:1.

Omalena Australijanka je svakako imala odgovor u drugom setu. Barti je zaigrala dosta bolje i to se momentalno odrazilo na rezultat. Uspela da je produži poen i time natera protivnicu na dosta trčanja. Uspeh je bio zagarantovan, a Barti je skoro istom merom i uzvratila.

U trećem setu je vđiena najveća borba. Barti je pritiskala protivnicu, stvarala brejk šanse, ali ih nije koristila. Za propuštene šanse je bila kažnjena, jer je Pliškova prva došla do brejka. Čehinja je odolevala koliko je mogla i stigla je do 5:4 i servisa za pobedu. Usledio je jedan maratonski gem u kojem je Barti iskoristila tek petu brejk lopti da se vrati u egal. Nakon toga, psihološka prednost je bila na njenoj strani, a ona je to znala da iskoristi. Australijanka je ubrzo napravila još jedan brejk za potpuni preokret i plasman u polufinale.

Za plasman u finale Barti će igrati protiv Ukrajinke Eline Svitoline.

Ostali rezultati:

Svitolina – Kvitova 6:7 (4:7) 7:5 6:2
Halep – Aleksandrova 6:1 6:4


Fotografija je preuzeta sa: https://www.wtatennis.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje