sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Barti preokretom do titule u Štutgartu

Australijska teniserka Ešli Barti osvojila je turnir u Štutgartu. Omalena Austrlijanka je u velikom finalu savladala Beloruskinju Arinu Sabalenku rezultatom 2:1, po setovima 3:6 6:0 6:3, i tako došla do druge titule u sezoni.

Još jedno težak meč za prvu teniserku sveta, ali meč u kojem je pokazala zašto je broj jedan na svetu. Prvi set je bio u egalu sve do osmog gema kada je Sabalenka napravila brejk i kasnije ga potvrdila.

U drugom setu viđen je eksprasan odgovor Barti. Australijanka je popravila svoj servis i promenila taktiku. Počela je da širi protovnicu po terenu i tera je da trči. Rezultat je bio evidentan, jer je Barti osvojila drugi set bez izgubljenog gema.

Jako dobru igru iz drugog seta Barti je prenela i u treću. Odmah je napravila brejk i činilo se da je to početak kraja. Ipak, Sabalenka se nije predavala, jer je sredinom seta vratila brejk zaostatka. Na njenu žalost taj brejk nije uspela da potvrdi, već je ponovo izgubila svoj servis. I u narednom gemu Sabalenka je imala šansu da napravi još jedan brejk, ali Barti je pronalazila prve servise u pravom trenutku i na kraju izvukla taj gem, a kasnije i ceo meč.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.wtatennis.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje