petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Barti sprečila novo iznenađenje i plasirala se u četvrtfinale Australijan opena

Prva teniserka sveta Ešli Barti plasirala se u četvrtfinale Australijan opena. Glavna uzdanica domaće publike je u osmini finala savladala Amerikanku Alison Risk i tako joj se revanširala za poraz sa Vimbldona iz prošle sezone. Posle borbe koja je trajala nešto više od sat i po vremena Barti je slavila sa 2:1, po setovima 6:3 1:6 6:4.

Očekivno težak meč za Ešli Barti, ali omalena Australijanka je pronašla način da dođe do pobede. U meč je ušla veoma motivisanom i brzo je povela sa 3:0. Risk je uspela da vrati brejk i smanji na 3:2, ali Barti je napravila još jedan brejk za konačnih 6:3 u prvom setu.

U drugom setu je došlo do preokreta. Risk je krenula da igra mnogo agresivnije i to joj se isplatilo. Bekend slajs Ešli Barti nije bio tako dobar što je Risk znalački iskoristila. Maksimalno se okrenula ofanzivi i sa dva brza brejka izjednačila na 1:1.

Odlučujući set donosi veliku borbu. Barti je povela sa 3:1, ali uporna Risk se vratila na 4:4. Ipak, kada su se igrali oni bitni poeni Barti je prosto bila bolja. Već u narednom gemu je napravila brejk za 5:4 i nakon toga odservirala za pobedu.

Za plasman u polufinale Barti će igrati protiv Petre Kvitove, dok drugi četvrtfinalni par čine Žaber-Kenin.


Fotografija je preuzeta sa: https://ausopen.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje