petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Barti u trećem kolu Madrida

Prva teniserka sveta Ešli Barti plasirala se u treće kolo turnira u Madridu. Sjajna Australijanka očigledno nema nameru da stane sa sjajnim partijama, a danas je u drugo rundi savladala slovensku teniserku Tamaru Zidanšek. Rezultat je bi 2:1, po setovima 6:4 1:6 6:3.

Još jedan sjajan meč za Ešli Barti bez obzira što je izgubila set. Na početku meča ona je bila u podređenom položaju, ali Zidanšek nije uspela da to naplati kroz rezultat. Kako je meč odmicao Barti je igrala sve bolje, a svoju prvu priliku za brejk u devetom gemu je iskoristila i kasnije osvojila prvi set.

Drugi set donosi veliki pad prve igračice sveta. Zidanšek je uspela da izvuče jedan težak gem na startu drugog seta, i nakon toga potpuno zagospodari teren. Kaznila je protivnicu za propuštene prilike brejkom, koji joj je doneo veliku dozu samopouzdanja. Nakon prvog usledio je i drugi brejk, te je Zidanšek bez većih problema izjednačila na 1:1.

Očekivalo se da će treći set biti možda i najbolji u meču, ali nije bilo tako. Za to se pobrinula Barti koja je u ranoj fazi napravila brejk, i time sasekla nalet protivnice. Australijanka je do kraja meča rutinski čuvala servis i plasirala se u narednu rundu.

U trećoj rundi Barti će igrat protiv bolje iz duela Švjontek/Zigemund.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.wtatennis.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje