utorak, 16. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Barti uz mnogo muka do osmine finala, Vang šokirala Serenu Vilijams

Prva teniserka sveta Ešli Barti plasirala se u osminu finala Australijan opena, nakon to je savladala Kazahstanku Elenu Ribakinu. Posle borbe koja je trajala sat i dvadeset minuta Barti je slavila rezultatom 2:0, po setovima 6:3 6:2.

Iako pobeda izgleda ubedljivo ona je izvojana na težak način. Barti je imala velikih problema sa servisom, ali na njenu sreću i protivnica je imala istih problema. U prvom setu je viđeno čak pet brejkova, od kojih je Barti napravila tri i povela sa 1:0.

I drugi set je doneo sličnu igru s tim što je Barti malo popravila servis. Ribakina se propisno mučila sa prvim servisom, ali i sa takvom igrom je imala svoje šanse. Kazahstanka je imala čak sedam brejk lopti u drugom setu, a na njenu žalost nije iskoristila nijednu. Barti je to naravno kaznila i sa dva brejka privela meč kraju.

Njena protivnica u osmini finala će biti Amerikanka Alison Risk.

Najveće iznenađenje petog dana Australijan opena napravila je Kineskinja Ćijang Vang, koja je izbacila sedmostruku šampionku Serenu Vilijams. Kineskinja je posle velike borbe slavila rezultatom 2:1, po setovima 6:4 6:7 (2:7) 7:5.

Serena Vilijms je najblaže rečeno odigrala katastrofalan meč u kojem je imala čak 56 neiznuđenih grešaka. Serena je trebala da ispadne posle dva seta, jer je Vang imala brejk i servis za pobedu. Ipak, Serena se vratila i kasnije kroz taj brejk došla do izjednačenja.

Treći set je protekao u znaku serverki, jer nije bilo brejkova do rezultata 5:5, kada je Serena grešila u nizu i na taj način poklonila protivnici tri meč lopte od kojih je Vang iskoristila jednu.

Vang će u osmini finala igrati protiv Tunižanke Ons Žabeur koja je savladala Dankinju Karolinu Voznjacki.

Ostali rezultati:

Žabeur – Voznjacki 7:5 3:6 7:5
Kvitova – Aleksandrova 6:1 6:2
Sakari – Kiz 6:4 6:4
Risk – Gerges 1:6 7:6 (7:4) 6:2


Fotografija je preuzeta sa: https://ausopen.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje