petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Bašić izbacio Wawrinku za prvo ATP finale!

Bosanskohercegovački teniser Mirza Bašić ostvario je svoju prvu top 10 pobedu. On je u polufinalu turnira u Sofiji pobedio Stana Wawrinku sa 2:0, po setovima 7:6 (8:6) 6:4 i tako se plasirao u svoje prvo finale nekog ATP turnira.

Bašić je odigrao meč bez greške i ono u čemu je dobar koristio je maksimalno. Na terenu je izgledao kao da je igranje polufinala za njega svakodnevnica i nije se video neki strah u njegovim očima.
Servis ga je služio maltene perfektno. Odservirao je 7 aseva, a procenat osvojenih poena nakon prvog servisa je bio iznad 80 % što je svakako bio jedan od uslova za dobar rezultat.

Meč je bio potpuno izjednačen u prvom setu, a epilog je taj brejk. Svoje prve slabosti Bašić je pokazao upravo u taj brejku, jer je odmah na startu Wawrinka napravio dva mini brejka. Ni to ga nije omelo, čekao je svoju šansu i dočekao je . Wawrinka je bio u velikoj prednosti u taj brejku, ali je Bašić izvrsnom igrom to uspeo da preokrene i osvoji prvi set.

U drugom setu očekivao se odgovor Wawrinke. To smo i dobili, jer onako visok nivo igre Bašić nije mogao da drži još dugo. Odmah u ranoj fazi drugog seta Wawrinka je napravio brejk i krenuo u preokret što su svi i očekivali. Ipak, i Bašić se nešto pitao. Nastavio je sa svojom igrom, i kao u prvom setu čekao Wawrinkin najmanji pad. To se i dogodilo na 4:3 kada je Bašić napravio brejk za 4:4. To je potpuno izbacilo i ritma Wawrinku koji kao da nije očekivao da će Bašić nešto pokušavati. Dugo je trajala ta crna serija te je Bašić na opšte iznenađenje svih prisutnih napravio još jedan brejk za 6:4 i najveću pobedu u karijeri.

Mirza Bašić će u finalu igrati protiv Mariuša Ćopila koji je bio bolji od Jozefa Kovalika sa 2:0 u setovima, i to je svakako meč u kom Mirza ima čemu da se nada.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje