subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Bašić preko kvalifikacija do prve ATP titule

Bosanskohercegovački teniser Mirza Bašić osvojio je turnir u Sofiji. On je u finalu bio bolji od Rumuna Mariuša Kopila sa 2:1, po setovima 7:6 (8:6) 6:7 (4:7) 6:4.
Finale je opravdalo sva očekivanja, jer smo videli sve što jedan teniski meč može da pruži. Bilo je neizvesno, bilo je preokreta, a na kraju ne bi bilo nezasluženo ni da je Kopil osvojio trofej.

Kopil iako je dosta iskusniji igrač u meč je ušao nešto lošije. Bašić je na samom startu meča napravio brejk i poveo sa 2:1. Od tog trenutka obojica igru dižu na viši nivo i u tim trenucima kvalitet tenisa je bio na zavidnom nivou. Činilo se kao da će Bašić rutinski privesti prvi set kraju, ali nije bilo tako. Pri rezultatu 5:4 Kopil je napravio brejk i uspeo nekako da odvede set u taj brejk. U taj brejku Kopil je bio u psihološkoj prednosti i prvi je napravio mini brejk, ali tu nije bio kraj. Kao u meču protiv Wawrinke Bašić je uspeo da napravi preokret i osvoji taj brejk rezultatom 8:6.

Drugi set je bio sličan s tim što su uloge bile zamenjene. Prvi je Kopil napravio brejk i pri serviranju sa set na 5:4 Bašić se vratio u set. Opet je odigran taj brejk u kom je Kopil bio bolji sa 7:4.

U trećem setu intezitet tenisa nije opao iako je meč ušao u treći sat igre. Obojica su u jednom trenutku spasavali brejk lopte što je očigledno bio znak da neko treba da napadne. Prvi koji je napao bio je upravo Bašić koji je u dva uzasopna servis gema na servis Kopila imao brejk lopte. U prvom gemu Kopil se izvukao, ali u ključnom devetom nije uspeo. Bašić je napravio brejk i kasnije rutinski odservirao za pobedu i prvo ATP titulu u karijeri.

Osim titule Bašića čeka veliki skok na ATP listi, a sigurno će biti u prvih 100.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje