petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Baskonia – Crvena Zvezda

U poslednjem od 5 mečeva koji će biti odigrani u utorak, u okviru 19. kola Evrolige, ekipa španske Baskonie ugostiće ekipu beogradske Crvene Zvezde. Utakmica je na programu od 21:30h.

Crveno beli se nalaze u neverovatnoj formi, i trenutno zauzimaju 7. poziciju na tabeli. Redom su pobeđivali jedne od najboljih timova ove sezone, a poslednja „žrtva“ bio je izraelski Makabi.
Tom pobedom, ekipa Dejana Radonjića zabeležila je 5. u nizu, a 6. u poslednjih 7 utakmica. Zvezda trenutno ima odnos pobeda i poraza 10-8.
Nemanja Dangubić neće moći da pomogne svom timu na ovom meču, zbog povrede.

Sa druge strane, ekipa čiji je trener Sito Alonso, igra promenljivo u poslednje vreme. Na poslednjih 5 utakmica, Baskonia ima skor od 2 pobede i 3 poraza, od kojih su 2 došla uzastopno.
Međutim, važno je napomenuti da je španska ekipa jedna od najboljih „domaćih“ u Evroligi. U Fernando Buesa Areni, Baskonia je ove sezone pobedila 8 puta, a izgubila samo jednom!
Pošto im je ukupan skor 11-7, jasno je da preostalih 6 poraza dolaze sa gostovanja.
Očekuje se da novi igrač Baskonie, Nikolas Laprovitola bude u rotaciji, dok Toko Šengelia propušta utakmicu zbog povrede.

Ova 2 tima, već su se sastala u Evroligi ove sezone, i to u Beogradu. Zanimljivo je da je na tom meču slavila upravo Baskonia, koja, kao što smo već naveli ne važi za klub koji pruža dobre partije na gostovanjima.
Rezultat je bio 63:70 u korist gostiju, a najefikasniji pojedinci bili su plejmejker i bek-šuter Baskonie, Šejn Larkin, odnosno Rodrig Boabua. Obojica su postigli po 16 poena, s tim da je Larkin ispunio još neke redove u tzv. Boxscore-u.
Kod Zvezde, Gudurić je postigao 12 poena, dok je Simonović upisao 11.

Dženkins motri na Boabuu

Kladionice sa razlogom, reklo bi se, favorizuju domaćina, i uglavnom se kvota na pobedu Baskonie kreće oko @1.30. Kvota na Zvezdinu pobedu iznosi @3.20.
Postavlja se pitanje mogu li Crveno beli do još jednog iznenađenja, ili fantastičnom nizu ipak dolazi kraj?

Jedno je sigurno, borbe sigurno neće izostati, a ko će izaći kao pobednik, ostaje da se vidi.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje