sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Beilein na klupi Cavaliers-a

Iskusni košarkaški stručnjak, Jonh Beilein imenovan je za novog glavnog trenera NBA franšize – Cleveland Cavaliers.

Dosadašnji trener Univerziteta Mičegen, je sa upravom kluba ugovorio višegodišnju saradnju, potvrdio je generalni direktor Cavaliers-a, Koby Altman.

„Želim da zahvalim Univerzitetu Mičigen, jer je bio poseban dom i izvanredno mesto za moju porodicu i mene u poslednjih 12 godina. Zajedno smo postigli veliki uspeh i to nismo mogli da uradimo bez neverovatne podrške naše administracije, trenera, igrača, osoblja, studenata, navijača i cele univerzitetske zajednice. Zajedno smo podijelili neke od najboljih trenutaka mog života i zauvek ću biti zahvalan na tome. U isto vreme, osećao sam se veoma uzbuđeno zbog novog izazova u mojoj karijeri, kao trenera Klivlenda. Veoma sam zahvalan Danu Gilbertu i Kobi Altmanu i počastvovan sam što imenovan za novog trenera Kavalirsa. Uz naporan rad i posvećenost svih nas, mi ćemo nastojati da ovaj tim raste iz dana u dan i da učvrstimo kulturu uspeha. Klivlend je odličan grad sa neverovatnim navijačima i zaista se radujem što će godinama, ovaj grad biti moj dom“, rekao je Beilein.

66-godišnji strateg ima skor od 829 pobede i 468 poraza kao trener na koledžu. Zabeležio je 23 uzastopne sezone sa 20 ili više pobeda, sa rekordom od 35 trijufma, što ga stavlja među TOP 10 aktivnih trenera po broju pobeda u NCAA Diviziji.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje