četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Beograd domaćin Evropskog Prvenstva u ragbiju 7

Početak Rugby Europe Conference 1 je zakazan za 04. jun, gde će tokom tri dana biti održano takmičenje u olimpijskoj disciplini u ragbiju 7, u muškoj i ženskoj konkurenciji. Ukupno 18 nacionalnih selekcija, po 9 u obe konkurencije, će odmeriti snage i povesti borbu za prva mesta koja garantuju plasman u viši rang takmičenja. Na žalost, zbog epidemiološke situacije, publici neće biti dozvoljen ulaz na stadion Kralj Petar I na Banjici, ali sve mečeve mogu ispratiti preko direktnog strima na platformi sajta Rugby Europe. Turnir je od izuzetne važnosti za Rugby Europe jer će iskustva u organizaciji biti preneta na ostale turnire koji se igraju tokom letnje sezone. Upravo iz tog razloga, Ragbi savez Srbije je angažovao sve resurse kako bi se sve odvijalo bezbedno i na najbolji mogući način. Ovim putem se zahvaljujemo našim partnerima, Ministarstvu omladine i sporta, Sekretarijatu za omladinu i sport grada Beograda i kompaniji MOZZART d.o.o. na ogromnoj pomoći bez koje ne bismo mogli da organizujemo događaj na visokom nivou.

Na teren prvo izlaze ragbistkinje koje će svoje takmičenje početi u petak, a kompletirati u subotu. Učešće će uzeti ukupno 9 nacionalnih selekcija: Izrael, Austrija, Letonija, Litvanija, Hrvatska, Andora, Luksemburg, Bugarska i Monako. Početak turnira je zakazan za 09:30h, dok će se u subotu do 19:00h završiti takmičenje u ženskoj konkurenciji. Takmičenje u muškoj konkurenciji počinje u subotu u 10:00h. Raspored utakmica možete ispratiti preko Rugby Europe sajta.

Kao i u ženskoj konkurenciji učešće će uzeti 9 reprezentacija: Bugarska, Moldavija, Monako, Crna Gora, Srbija, Austrija, Andora, Slovenija i San Marino. Reprezentacija Srbije ulazi sa visokim ambicijama i nada se plasmanu u sam vrh. Orlovi se vredno pripremaju pod dirigentskom palicom selektora Marka Kapora i menadžera Ljubomira Bukvića. Kraj turnira je zakazan za nedelju u 18:30h kada je na programu poslednja utakmica. Raspored utakmica možete ispratiti preko Rugby Europe sajta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje