sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Beograd sledeće godine domaćin Europskih kvalifikacija u bejzbolu!

CEB organizacija je obradovala sve u bejzbol savezu Srbije dodelivši im kvalifikacioni turnir za odlazak na Europsko prvenstvo u bejzbolu 2021.

Beograd će biti domaćin od 30.juna-04.jula a pored domaće nastupaće i reprezentacije Ukrajine, Irske i Estonije. Svi mečevi će se igrati na Adi Ciganliji, gde se nalazi jedini bejzbol terenu u Srbiji. Prvak će se plasirati na Europsko prvenstvo koje će se održati u Italiji septembra meseca.

Pored ovog kvalifikacionog turnira, igraće se još tri turnira i to u Rusiji (Moskva), Litvaniji (Utenas) i Slovačkoj (Bratislava). Četiri prvaka ovih kvalifikacija će kompletirati novi format od 16 učesnika EP a toliki broj reprezentacija će biti prvi put u istoriji.

Srbija je po rangu bolja od Estonije a lošija od Irske i Ukrajine, a ako gledamo kvalitet Ukrajina će biti definitivno glavni favorit za pobednika. Estonci su totalna nepoznanica i verovatno su najslabija reprezentacija. Sa Irskom, Srbija ima skor 2-0 (pobeda u Sofiji 2019. i Sloveniji 2016. dok se sa Ukrajinom još nismo sastajali.

Selektor Momčilo Kojić se nada opet dobrom odzivu od strane Američkih Srba koji su dali veliki doprinos u prethodnim godina. Uz njih i par domaćih igrača Srbija mi mogla da se nada velikom uspehu!

https://www.instagram.com/p/CJBht1oAA7E/?fbclid=IwAR0oO1BVffzGrV_GNlQNu6lwH8cEEnTUt_YbwX5Rj49cLbYGtXsNvnr4R8s

 

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje