četvrtak, 18. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Bez tenisa u Kini ove sezone, ATP i WTA otkazali sve turnire

Kineska vlada donela je odluku da se svi međunarodni sportski događaji u 2020. godini otkažu. U skladu sa tom odlukom, čelnici ATP-a i WTA su otkazali sve turnire koji su bili u planu da se odigraju do kraja ove godine.

Iz ugla ATP tura ovom odlukom iz kalendara ispadaju Maters u Šangaju, turnir u Pekingu (ATP 500), i turniri u Čengduu i Žuhaiju, koji spadaju u turnire iz serije 250.

Kada je WTA tur u pitanju tu je stanje malo gore, jer je u planu bilo da se odigra čak sedam turnira. Od tih sedam turnira posebno se ističe završni turnir u Šenženu na kojem igraju osam najboljih u sezoni. Pored Šenžena otkazani su turniri u Pekingu (Premijer turnir), Vuhanu (Premijer Mandtarori), Džengdžou (Premijer turnir), Žuhaiju (Elit Trofej), Tijanđinu, Nančangu i Gvangdžou koji spadaju u Internešnal seriju turnira.

Posebno smo razočarani što se naši turniri svetske klase u Kini ove godine neće održati. Nažalost, ta odluka uključuje i otkazivanje Šiseido VTA Finala u Šenženu, a kao posledica toga je i ukidanje tabele „Porše Trke do Šenžena”, izjavio je predsednik i izvršni direktor VTA Stiv Simon, zahvalivši se organizatorima na naporima koje su do sada uložili u pripremi za turnire koji neće biti održani.

Tokom pandemije je naš pristup bio da sledimo lokalna uputstva kada je u pitanju održavanje turnira. Poštujemo odluku kineske Vlade koja želi da učini sve što je najbolje za svoju državu u ovoj globalnoj situaciji bez presedana”, saopštio je predsednik ATP, Andrea Gaudenci.

Muškarci se na teren vraćaju 20. avgusta kada se igra masters u Sinsinatiju, koji će se ove sezone igrati u Njujorku. Dame startuju nešto ranije, 3. avgusta na turniru u Palermu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje