četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Bez većih promena na ATP/WTA listi

 

Prva nedelja teniske sezone je za nama i kada je ATP lista u pitanju nekih većih promena nema.

Rafa Nadal iako nije igrao tokom prve sedmice i dalje drži prvo mesto sa 10 600 poena, dok je Rodzer Federer drugi sa 9605 poena.

Grigror Dimitrov iako nije uspeo da odbrani trofej u Brizbejnu i dalje zauzima treće mesto na ATP listi.

U prvih 10 nalaze se još redom: Aleksandr Zverev, Dominik Tim, Marin Čilić,        David Gofan, Dzek Sok, Stan Wawrinka i Pablo Karenjo Busta.

Najveći skok na ATP listi ostvarili su Gael Monfis koji je osvojio turnir u Dohi i tako sa 46. mesta skočio na 39. mesto , a pored njega veliki napredak od 7 mesta ostvario je mladi Andrej Rubljov koji sada zauzima 32. mesto na ATP listi.

Slična situacija je i na WTA listi s tim što u prvih 10 imamo malih korekcija.

Simona Halep je titulom u Šenženu zadržala prvo mesto sa 6425 bodova. Garbinje         Muguruza nije odbranila poene u Brizbejnu, pa je sa drugog pala na treće mesto, tako da je sada prvi pratilac Simone Halep Karolina Woznjacki.

Elina Svitolina titulom u Brizbejnu popela sa za dva mesta pa tako sad zauzima četvrto mesto.

Ostatak top 10 društva čine redom : Venus Vilijams, Karolina Pliškova, Jelena Oštapenko, Karolin Garsija, Joana Konta i Koko Vandevej.

Najveći napredak postigla je mlada Beloruskinja Aljeksandra Sasnovič koja je napredovala čak 35 mesta i sad zauzima 53. mesto na WTA listi. Pored nje veliki napredak ostvarile su Marija Šarapova koja je napredovala 12 mesta i sad zauzima 47 mesto , odnosno Aleksandra Krunić koja je napredovala 8 mesta i trenutno je 45 na WTA listi.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje