petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

“Bikovi“ razočarani ispadanjem iz kupa traže utehu u Premijer Ligi, ali protivnik je Spartak!

Od 14 časova i 30 minuta očekuje nas jedan od derbija 18. kola ruske Premijer Lige, a ovaj put, na stadionu “Krasnodar-Arena“, sastaće se Krasnodar iz istoimenog grada i Spartak iz Moskve.

Krasnodar se nakon generalno razočaravajućeg nastupa u 1/4 nacionalnog kupa Rusije, gde su posle penala poraženi od Urala, počinje pripremati za nove pobede u Premijer Ligi. Glavni trener Igor Šalimov sigurno ima mnogo nedoumica koga odabrati za startnu postavu, s’ obzirom da je veliki broj kvalitetnih igrača odigrao veoma loše u navedenoj kup utakmici. Iako su “Bikovi“ već u 33. minutu imali neverovatnu prednost od čak 3:0, Ural se golovima novopridošlih igrača Vladimira Iljina u 35. i Erika Bikfalvija u 53. i 65. minutu uspeo vratiti u utakmicu. Nakon boljeg izvođenja penala (4:3) Ural je uspeo da izbori njihovo prvo u istoriji polufinale kupa. Najveći tragičar Krasnodara u toj utakmici postao je, ironično, njihov najbolji strelac Fjodor Smolov. 27-godišnji napadač je tokom regularnih 90 minuta promašio nekoliko stopostotnih prilika, veliki broj puta je naivno ulazio u ofsajd-zamke, u 89. minutu promašio penal koji je mogao da odluči utakmicu, dok je promašio i poslednji penal u penal-seriji. Pored njega, posebno se nisu pokazali ni novopridošli levi bek Kristijan Ramirez, koji je pored katastrofalnih propusta tokom regularnog dela utakmice promašio i penal u poslednjoj fazi utakmice, zatim, vezista Vjačeslav Podberezkin, koji se očigledno nije oporavio od teže povrede zbog koje je propustio 8 utakmica u okviru svih zvaničnih takmičenja. Pored njih, dobrim nastupom ne može da se pohvali ni iskusni vezista Jurij Gazinski, prvenstveno zbog veoma loših reakcija na delu terena koji je njegova “zona odgovornosti“. Ubedljivo najbolje se pokazao novopridošli ofanzivni vezista Viktor Klason koji iz utakmice u utakmicu igra sve bolje i bolje, a važno je napomenuti da je protiv Urala direktno uzeo učešće kod sva 3 gola, jer je postigao 2, istina prelepa gola, dok je kod 1 postao i asistent. Krasnodar se trenutno nalazi na 6. poziciji sa 28 bodova, a zabeležili su 7 pobeda, 7 remija i 3 poraza. Najbolje partije prikazuju upravo na svom terenu, gde su iz 10 utakmica izvukli čak 23 boda, a zabeležili su 7 pobeda, 2 remija i 1 poraz. Biće veoma zanimljivo videti ko će sve biti u početnom sastavu ekipe Igora Šalimova, ako uzmemo u obzir da su desni bek Vitalij Kalešin (21n/0g/4a), levi bek Sergej Petrov (15n/0g/0a), defanzivni vezista Šarl Kabore (22n/0g/2a) i centralni vezisti Marat Izmailov (11n/2g/0a) i Pavel Mamajev (6n/0g/2a) još uvek pod znakom pitanja.

Spartaku iz Moskve ovo će biti prvi zvanični nastup u novoj godini, a sudeći po prikazanom kvalitetu sa priprema velika je verovatnoća da će i u Premijer Ligi nastaviti odličan niz. “Narodna komanda“ se trenutno nalazi na 1. poziciji sa 40 bodova, a u prvom delu sezone zabeležili su 13 pobeda, 1 remi i 3 poraza. S’ obzirom da je veliki ruski derbi između CSKA i Zenita juče završen remijem bez golova, ova ekipa trenutno ima prednost od 4 boda nad ekipom iz Sankt Peterburga, odnosno 7 bodova prednosti nad gradskim rivalom CSKA, a zbog jedne utakmice manje crveno-beli imaju priliku da se još više približe tituli šampiona Rusije. Zimske pripreme u Španiji odigrali su na zaista visokom nivou, a u periodu od 28. januara do 28. februara uspeli su da zabeleže 5 pobeda, 1 remi i 1 poraz. Moskovljani su slavili nad Žilinom B (5:1), Kopenhagenom (2:1), Alesundom (3:1), Sarpsborgom (1:0) i Sognalom (4:1), remizirali su protiv Osijeka (1:1), dok su poraženi od kazanjskog Rubina (4:2). Tokom prelaznog roka iz kluba su otišli defanzivni vezista Romulo (10n/0g/2a) i krilni napadač Aleksandr Zujev (12n/0g/1a), dok su pristigli golman Aleksandr Selihov (Amkar), štoper Georgij Džikija (Amkar), desni bek Georgij Tigijev (Anži), desni krilni vezista Aleksandr Samedov (Lokomotiva) i centralni napadač Luiz Adriano (Milan). Pravo za nastup u dres Spartaka još uvek nema novopridošli Georgij Džikija, štoper Maurisio (8n/1g/0a) propustiće ovu utakmicu zbog 4 akumulirana žuta kartona, dok će najbolji fudbaler ove ekipe, krilni napadač Kvinsi Promes (14n/6g/7a) takođe praviti pauzu, s’ obzirom da je u prošlom kolu zaradio indirektan crveni karton.


Poslednjih 5 (zvaničnih) međusobnih utakmica Krasnodara i Spartaka:

21.08.16 PL Sp. Moscow Krasnodar 2 : 0
22.11.15 PL Sp. Moscow Krasnodar 3 : 2
26.07.15 PL Krasnodar Sp. Moscow 0 : 1
08.03.15 PL Sp. Moscow Krasnodar 1 : 3
14.08.14 PL Krasnodar Sp. Moscow 4 : 0

Kvote: 2,35 | 3,20 | 3,05 (kladionica Sekabet)

Danas nam predstoji veoma interesantan susret u kojem će se sastati dve veoma moćne ruske ekipe. Krasnodaru je 2016-17 nabolja sezona u 9 godina “staroj“ istoriji kluba, dok Spartak ima priliku da posle čak 16 godina konačno osvoji šampionsku titulu u ruskoj Premijer Ligi. Obe ekipe u ovaj duel ulaze veoma oslabljenje, a dodatan problem pri prognoziranju konačnog ishoda može da predstavlja to što ne možemo da predvidimo koji će se sastavi pojaviti na terenu. Zbog toga ne preporučujemo vam klađenje na konačan ishod, ali golovi bi bili pravi izbor. Za popularni “3+“ najveću kvotu možemo da pronađemo u kladionici Sekabet, koja je bila veoma izdašna sa solidnih 2,20. Pored toga, ukoliko pronađete u nekoj kladionici, vredi probati i sa tipom da Viktor Klason (Krasnodar) postiže gol.

Koje je vaše mišljenje za ovu utakmicu?


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje