sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Bjelica: Ova generacija je zaslužila jedno zlato!

Ovog leta očekuje nas Svetsko prvenstvo u košarci u najmnogoljudnijoj zemlji na svetu – Kini, gde reprezentacije Srbije slovi za možda i drugog favorita za osvajanje zlatne medalje, iza neprikosnovenih SAD-a.

Poslednjih nedelja vodi se velika polemika oko toga da li će „zvezda“ Denvera, Nikola Jokić ovoga puta zaigrati u dresu nacionalne selekcije, ili će „Orlovi“ bez njega krenuti na put u Kinu.

Sa druge strane, još jedan NBA igrač – Nemanja Bjelica nema nikakvu dilemu oko toga da li želi da igra za nacionalni tim, koji smatra jednog velikom porodicom.

Stvarno volim da igram za reprezentaciju. To je prelep osećaj. Na kraju krajeva, mi smo jedna velika porodica. Krasi nas izuzetan timski duh i hemija unutar ekipe. Tu ne mislim samo na igrače i na stručni štab već i na ostale članove reprezentacije, medicinski tim i sve one koji daju svoj pun doprinos. Ljudi ih često zaboravljaju, a njihova uloga u svemu je nemerljiva“, rekao je Bjelica i zatim dodao:

Ne verujem da postoji igrač koji ne voli da igra za reprezentaciju. Svako ko ne igra verovatno ima razlog i to mora da se poštuje. Za reprezentaciju treba da igra onaj ko hoće i ne treba nikog da teraš. Mi smo, igrački gledano, na papiru, najbolja reprezentacija na planeti posle američke. Svidelo se to nekome ili ne, ali ja mislim da je to tako. Imamo lepu priliku u Kini da napravimo uspeh. Najvažnije je da svi budemo na okupu. Mislim da je naša generacija zaslužila da osvoji jednu zlatnu medalju. E sad, da li će to da bude svetska, evropska ili olimpijska – videćemo. Žreb nisam gledao, ali računica je jasna – pobediš sve i igraš sa Amerikancima u finalu“, kazao je as Sakramento Kingsa u intervjuu za Alternativnu TV.

Selekcija Srbije će na Mundobasketu igrati u grupi „D“ protiv reprezentacija Italije, Angole i Filipina.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje