petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

BOJKOT: Zašto su Panonija i Josip Kolumbo predali mečeve Novom Sadu?

Neslavan završetak prvog dela sezone u ženskoj Super ligi. Derbi mečevi u kojima je Novi Sad trebao da odmeri snage sa Panonijom i Josip Kolumbom završeni su predajom ove dve ekipe. Probali smo da otkrijemo šta je rivale Novog Sada nateralo na ovakav potez…

ilustracija (foto: stonitenis.org)

Predstavnici Panonije i Josip Kolumba u razgovoru sa našim urednikom otkrili su da u ovom momentu ne žele da se javno izjašnjavaju na ovu temu, ali je očigledno da je okidač za ovakav potez bio izostanak Novog Sada sa trećeg ligaškog turnira održanog 30. i 31. januara u Bečeju.

Ovi mečevi trebali su biti odigrani na pomenutom ligaškom turniru ali su odloženi za 4. i 5. februar.

Šta se dogodilo?

Jedna od igračica Novog Sada je za vreme drugog turnira održanog 24/25. januara osetila simptome koronavirusa. Njen test je u međuvremenu pokazao da je pozitivna, a Novi Sad je svoje ostale igračice poslao na testiranje u toku nedelje i njihovi rezultati bili su negativni. Novi Sad je, između ostalog, zbog nemogućnosti da njihove igračice potpišu izjavu da u prethodnih 10 dana nisu bile u svesnom kontaktu sa zaraženom osobom tražio izostanak sa trećeg turnira i odlaganje svojih mečeva, što je Takmičarska komisija STSS prihvatila.

Međutim, činjenice govore da je Novi Sad na trećem turniru imao mečeve protiv najvećih rivala u borbi za titulu – Panonijom, pojačanom za dve igračice iz inostranstva, zatim aktuelnim vicešampionom Josip Kolumbom i najprijatnijim iznenađenjem prvog dela – timom Domboša iz Malog Iđoša.

Sve to izazvalo je oštre reakcije u redovima pojedinih rivala Novog Sada i zato smatramo da je upravo to kap koja je prelila čašu i koja ih je naterala da bojkotuju mečeve protiv branioca titule.

Uskoro ekskluzivna izjava

Narednih dana na našem portalu objavićemo ekskluzivnu izjavu jednog od aktera ovih dešavanja u kojoj će stonoteniskoj javnosti biti otkrivene do sada neobjavljene informacije vezane za ovaj slučaj.

Ako do sada nisu, verujemo da će naši čitaoci tada bolje razumeti čitavu situaciju. Ipak, mi smo pokucali na vrata STK Novog Sada sa pitanjem zbog čega smatraju da su rivali predali mečeve i kako predstavnici aktuelnog šampiona komentarišu ovakav epilog mečeva. U nastavku je njihov odgovor.

”Sportski razlozi za ovakav postupak sigurno ne postoje, ali ono što mi u STK Novi Sad možemo da kažemo jeste to da STK Josip Kolumbu nije strano da preda meč Super lige. Prošle sezone to je učinio takođe protiv našeg tima, a tada je predao meč koji je bio zakazan u REDOVNOM terminu u Novom Sadu. Oni time samo sebi nanose štetu jer smo doznali da je njihovo ponašanje okarakterisano kao antipropaganda sporta od strane nadležnih službi u Nišu, između ostalog Uprave za omladinu i sport, koja ne može biti nikako srećna kada lokalni tim preda meč gostima iz prijateljskog skoro 400 kilometara udaljenog grada, budući da je opšte poznato da postoji uzajamna i višedecenijska sportska saradnja između Grada Niša i Grada Novog Sada.

Posebno je takva odluka o predaji meča ostavila gorak ukus kada se očekivalo da igračice niškog tima prikažu veliku borbu na sportskom terenu, u njihovom stonoteniskom domu, a u znak pieteta prema predsedniku Dušanu Popoviću, velikom prijatelju stonoteniskog sporta, nedavno preminulom od posledica korona virusa.

Što se STK Panonije tiče očekivali smo da će hteti da se revanširaju za prošlosezonski poraz od 4:0 u plej-ofu. Podsećamo da su igračice i treneri iz Panonije sami odredili termin ovog odloženog meča, mogli su da biraju bilo koji dan od 11-og dana samoizolacije naše igračice što je propisalo Ministarstvo zdravlja. Takođe, podsećamo da STK Panoniji nije nepoznato odlaganje utakmica i igranje van REDOVNOG termina. Samo ako se setimo prošle sezone kada je taj tim u roku od 24 sata odigrao tri prvenstvena meča. Za razliku od toga, STK Novi Sad će uvek poštovati odluke institucija STSS kao što je Odluka takmičarske komisije o odlaganju ovih utakmica, uz naravno sve ostale zakonom obavezujuće Naredbe kao što je Protokol kriznog štaba Vlade Republike Srbije. Ta Odluka i Protokol, koji očekujemo da objavite, je i naš odgovor na Vaše pitanje, ali isto tako sa nestrpljenjem iščekujemo odgovor i sa adrese nalogodavca ovih postupaka ili ti “bojkota” kako ste Vi to u pitanju upućenom nama nazvali.”


Izvor: Stoni tenis org

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje