petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Borac iz Zemuna osvajač Drugog stepena Kupa KSS!

Borac Zemun osvajač je Drugog stepena Kupa KSS, pošto je u finalu savladao Radnički iz Kragujevca – 86:79. Samim plasmanom u finale ovog dela najmasovnijeg klupskog takmičenja, oba tima su izborila plasman na završni turnir Kupa Radivoj Korać u Nišu.

Tamo ih čekaju Zlatibor – lider KLS posle prvog dela sezone, kao i pet klubova iz ABA lige – Crvena zvezda mts, Partizan NIS, FMP Meridian, Mega Mocart i Borac.

Iako drugoligaš, Borac je od početka meča diktirao ritam i vodio, najviše čak 24 razlike – 42:18, koliko je bilo već u prvom poluvremenu. Kako je vreme odmicalo, Radnički je počeo da se budi. Zemuncima je pretila ozbiljna opasnost da će u nastavku ući u ritam gostiju koji bi, najviše zbog činjenice da dolaze iz višeg ranga takmičenja, trebalo da su i fizički spremniji. Radnički zaista jeste u nastavku uveo utakmicu u svoj ritam, Raško Katić je uspeo da uspostavi dominaciju i prednost Zemunaca se topila.

Međutim, gosti baš nijednom nisu uspeli da prevedu razliku na svoju stranu. Kada bi najozbiljnije zapretili, što se desilo u nekoliko navrata u poslednjem periodu, najbolje je reagovao Stefan Sinovec. Prvo je na poene Raška Katića, kojim su Kragujevčani prišli na minus tri – 75:78, reagovao sjajnim skokom u napadu, kojim je promašaj Stefana Balmazovića za tri pretvorio u poene uz faul. Bio je precizan i sa linije penala i Borac je zadržao distancu – 81:75, dva i po minuta pre kraja.

Katić i Nedeljković su pred poslednjih 50 sekundi vratili goste u igru (81:79), ali je onda opet Sinovec iznudio faul Nedeljkovića, i to na šutu za tri poena. Nije grešio sa linije penala i domaćin je mogao da počne da slavi – 84:79. Na drugoj strani, za tri poena nisu pogodili Đerasimović i Raičević, da bi Čelebić sa linije penala stavio tačku na ovaj meč.

Zlatne medalje pobedničkoj ekipi uručili su generalni sekretar KSS Zlatko Bolić i predsednik SO Zemun Miroslav Gajić, dok je pobednički pehar kapitenu Borca Luki Vukoičiću predao Boško Adžić, predsednik Košarkaškog saveza Beograda.

Srebrne medalje Kragujevčanima uručili su takođe Zlatko Bolić i Miroslav Gajić, dok je utešni pehar kapitenu Radničkog Rašku Katiću predao generalni sekretar KSS Bolić.


Izvor: KSS

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje