petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Borba za tron se nastavlja, Halep i Woznjacki sigurne

Rumunska teniserka Simona Halep nastavlja jurnjavu za Karolinom Woznjacki. Ona se posle izgubljenog finala Australijan opena vratila pobedom nad Ekatarinom Makarovom sa 6:3 6:0 za nešto više od sat vremena igre.
Očigledno je prijao Rumunki nešto duži period oporavka. Zalečila je zglobove koji su je mučili u Australiji mada po njenim rečima još uvek nije sto posto fit. Igrala je brutalno dobro, bez greške, a kada protivnici date svega 3 gema onda neka dublja anliza meča gubi svaki smisao.

Halep tako nastavlja da pritiska Karolinu Woznjacki koja takođe igra ovde u Dohi. Trenutna razlika između njih dve je svega 349 bodova i Halep teoretski može da dođe do prvog mesta. Jedna od opcija jeste da Halep osvoji turnir, a Woznjacki ispadne u osmini finala. U tom slučaju Woznjacki bi izgubila određen broj bodova, jer brani bodove iz prošle sezone kada je igrala finale.

Ipak, pita se tu nešto i Karolina. I ona je danas bila na terenu, a pobedila je Carinu Witoeft sa 6:2 6:0. Slično kao u duelu između Halep i Makarove bila je ovo igra mačke i miša. Woznjacki je dominirala i pokazala da je u životnoj formi.
Ona će u osmini finala igrati protiv bolje iz duela Nikolesku/Ribarikova.

Ostali rezultati:
Kvitova – Radvanska 6:7 (3:7) 6:3 6:4
Svitolina – Vondorusova 6:2 6:4
Blinkova – Mladenović 6:3 6:3
Belis – Kiz 2:6 6:3 6:0
Sevastova – Osaka 6:4 6:1
Kiristea – Mertens 7:5 6:4
Konta – Suarez Navaro 6:2 6:2
Pliškova – Korne 6:2 6:3
Kerber – Stosur 6:4 6:1

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje