petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

“Borba veka“ završena pobedom iskusnog Flojda, Irac se ipak odlično pokazao!

I pored dosta kvalitetnog izdanja Konora Mekgregora, kome je ovo bio debitantski nastup u ringu, iskusni Flojd Mejveder tehničkim nokautom u 10. rundi uspeo je da podigne svoj učinak na 50-0 i tako veoma impresivno završi svoju karijeru.

“Borba veka“, kako je širom sveta prozvan ovaj meč, započela je od 6 časova po našem vremenu, dakle sa zakašnjenjem od sat i po vremena, na “T-Mobil Areni“ u Nevadi. Duel dva potpuno različita borca završen je pobedom iskusnog Flojda Mejvedera, inače profesionalnog boksera, koji je u desetoj rundi tehničkim nokautom uspeo da savlada MMA borca, Konora Mekgregora.

29-godišnji Irac donekle je opravdao svoje najave, te je tokom prvih 6 rundi bio itekako veliki problem za Flojda Mejvedera, kome je ovo bio prvi meč nakon 2 godine pauze. Posle početne dominacije Mekgregora usledio je povratak iskusnog šampiona, a već u 9. rundi počela je da dolazi do izražaja razlika ova dva borca i naravno sportova kojima se oni inače bave. Mekgregor je zbog dosta aktivne i pre svega otvorene borbe već nakon nešto više od 20 minuta bio potpuno izmoren. zbog čega je nekoliko puta bio na samoj ivici da se sruši u ringu, a što je na kraju uzrokovalo tome da sudija na sopstvenu odluku prekine meč i proglasi pobedu Mejvedera kome će zbog toga pored skupocenog pojasa pripasti i oko 180 miliona dolara. Sa druge strane, Konor Mekgregor zaradio je nešto manju svotu, tačnije 100 miliona američkih novčanica.

Trenutak kada je sudija prekinuo meč

Flojd Mejveder: “Mekgregor je težak protivnik, a iskreno mislim da smo publici pružili ono što su želeli da vide, ja sam im dugovao to zbog meča sa Pakjaom. On je bio dosta bolji nego što se očekivalo, jeste bio dosta jak i žilav, ali sam na kraju ja bio bolji. Veliku prednost predstavljalo mi je to što je on MMA borac. Znamo da MMA borba traje 25 minuta, a on se počeo i danas umarati baš nakon tih 25 minuta. Ovo je, dame i gospodo, bila moja poslednja borba, zaista poslednja. Mogu samo da kažem da sam izabrao pravog partnera za večerašnji “ples“. Konore Mekgregore, ti si pakao za šampiona.

Konor Mekgregor: “Uspeo sam da budem bolji u početnim rundama, ali on je bio dosta čvršći. Nije bio brz, nije bio moćan, ali je bio čvršći. Pokušavao sam da se zabavim nadajući se da će i publika biti isto toliko zabavljena. Mislio sam da je kraj runde blizu i bio sam samo malo umoran, trebao je da me pusti da završim rundu. On je bio dosta čvršći i stabilniji, a to je ono što ti daje 50 profesionalnih mečeva, svo poštovanje na tome.“

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje