petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Bosna i Hervegovina bez šestorice igrača u prijateljskom susretu

U utorak će se u Elbasanu, u Albaniji odigrati prijateljska utakmica između selekcija Albanije i Bosne i Hercegovine, a oba tima ulaze u ovaj meč u različitim raspoloženjima i u nekompletnim sastavima.

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, Mehemd Baždarević je posle pobede na Gibraltarom odlučio da poštedi šestoricu igrača koji su igrali u kvalifikacionom meču protiv Gibralatra, a to su Vedad Ibišević, Miralem Pjanić, Sead Kolašinac, Edin Višća, Ibrahim Šehić i Amer Gojak. U međuvremenu reprezentaciji su se priključili igrači koji zbog kartona nisu bili u kombinaciji za utakmicu kvalifikacija: Edin Džeko, Senad Lulić, Ognjen Vranješ i Mato Jajalo. 

Igrači koji su u kombinaciji za meč su: golmani: Begović i Pirić ; odbrana: Bičakčić, Vranješ, Šunjić, Cocalić, Zukanović ; vezni red: Vrančić, Cimirot, Prcić, Vršajević, Krunić, Stevanović, Duljević, Lulić, Jajalo ; napad: Bajić, Hodžić, Kodro i Džeko

Ljut na selektora Albanije, Taulant Xhaka

Sa druge strane ni selekcija Albanije nije bez problema pred ovaj susret, oni su naime poraženi od Italije u petak u meču kvalifikacija, a kamp reprezentacije napustio je jedan od najboljih igrača tima, Taulant Xhaka koji je nezadovoljan što ga selektor nije ubacio u igru u ovom meču. Uz to još dvojica boljih igrača u selekciji, Hyjku i Sadiku počeli su meč na klupi što je javnost u Albaniji osudila, a problem od početka kvalifikacija je i izjava igrača PAOK-a, Ergy-a Kace-a koji je rekao da dok je selektor De Biasi, on neće nastupati za nacionalni tim.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje