subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Boston Seltiks vs Oklahoma Siti Tander

U noći između petka i subote, od 01:30h nakon ponoći, snage će odmeriti ekipe Bostona i Oklahome. Biće to njihov drugi meč u ovoj sezoni, a nakon prvog slavila je ekipa Oklahome, rezultatom 99:96.
Treba napomenuti da tada, zbog povrede prepone nije nastupio plejmejker Seltiksa, Ajzea Tomas, i time uskratio publiku za potencijalni vatreni okršaj sa Raselom Vestbrukom.
Ali večeras, Tomas i Vestbruk se sreću nakon svojih vatrenih nastupa u proteklim mečevima. Vestbruk je na poslednja 2 meča postigao 46 (Atlanti) i 42 poena (Nju Orleansu), dok je Tomas postizao 44 (Memfisu) i 28 (Indijani sinoć).

Vestbruk beleži neverovatne brojke ove sezone. Za rukom mu polazi da u proseku po meču ostvaruje tripl-dabl. Te brojke izgledaju ovako: 31.3 poena, 10.5 skokova i 10.8 asistencija u proseku po meču. Međutim, u poslednja 2 meča su mu bile potrebne po 3 asistencije kako bi zabeležio tripl-dabl.
Pored njegovih 42 poena, u pobedi protiv Pelikana, značajan doprinos pružila je klupa Oklahome, pre svega bivši igrač Barselone, Aleks Abrines. On je postigao 18 poena, od kojih je 12 postigao u poslednjoj četvrtini, u kojoj je ekipa Oklahome prelomila meč u svoju korist.
Vestbruk je bio zadovoljan doprinosom svih igrača sa klupe, te je dodao: „Sjajno su odigrali svi zajedno. Ne mislim samo na dobru napadačku igru, nego i na odbranu. Uradili su sjajan posao.“

Sa druge strane, Tomas je značajan Bostonu skoro podjednako kao što je Vestbruk Oklahomi. Njegove brojke jesu slabije u odnosu na Raselove, ali treba uvideti da otkako se vratio na parket nakon povrede prepone, Boston ima skor 4-0 (3 pobede u gostima), a Tomas beleži 30.2 poena u proseku.
Postigao je 36 od svojih 44 poena (rekord karijere) u drugom poluvremenu, u pobedi protiv Memfisa. Protiv Indijane, postigao je po 14 poena u oba poluvremena.
„Samo uzimam ono što mi protivnička odbrana pruža. Radim ono što je potrebno za tim, i moj trener i saigrači mi pomažu u tome. Osećam da sam u napadačkom ritmu.“ – izjavio je Tomas.

Turneja se po Boston završila možda čak i bolje nego što su očekivali, jer su uspeli da upišu pobede na sva 3 gostovanja. Sigurno je da ne žele tu da se zaustave, pa su tako znatno fokusirani pred ovaj meč.
Međutim, da to neće biti lako, govori nam podatak da je Oklahoma pobedila na 3 poslednja gostovanja u Bostonu.
Tanderi imaju skor 6-6 u gostima, dok je Boston na 6-5 kod kuće.
Treba istaći da za Oklahomu neće nastupiti bek Viktor Oladipo (zbog povrede zgloba šake), dok su Bostonu na raspolaganju svi starteri.

Sigurno je da nas očekuje vrlo interesantan duel, a ko će zabeležiti sedmu pobedu u svom nizu, saznaćemo nakon ovog susreta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje