četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Botafogo RJ vs Olimpia Asuncion

Noćas se od 00:45 igra meč kvalifikacija za Kopa Libertadores između brazilskog Botafoga i paragvajske ekipe Olimpia.
Stadion Botafoga, na kojem se noćas sastaju Botafogo i Olimpia

Botafogo klub iz Rio de Žaneira, posvetio je veliku pažnju pripremama za ovaj meč i zbog toga je u utakmici koja se igrala u nedelju protiv gradskog rivala Flamenga izveo rezervni sastav ne bi li odmorio igrače za ovu utakmicu, zbog čega je i poražen rezultatom 1:2. U prethodnom kolu kvalifikacija, ekipa Botafoga je iz daljeg toka takmičenja izbacio čileanski Kolo Kolo, pobedivši ga na svom terenu 2:1, dok je u Čileu bilo 1:1. Botafogo na domaćem terenu nije izgubio meč pre ovog sa Flamengom, u prethodna četri odigrana meča, a u poslednjih 9 mečeva na domaćem terenu izgubili su još samo od Chapakonensea kada su takođe nastupali sa kombinovanim sastavom.

Trener Botafoga Ventura izjavio je pred utakmicu: ,, Igramo pred našim navijačima i na našem stadionu, ali ne smemo samo da napadamo i da zapostavimo odbranu. Važno je da postignemo gol na domaćem terenu, ali bi mnogo veća šteta bila da ga primimo. Imamo neke nove igrače i novog golmana i potrebno je vreme da to počne da izgleda još bolje. Naš napadač Roger je odigrao odlično protiv Flamenga i mislim da je konačno pronašao svoju formu, a biće nam potreban u ovom dvomeču.“

Ekipa Olimpije iz Asunsiona je napravila ,,iznenađenje“ u prošlom kolu kvalifikacija izbacila prošlogodišnjeg finalistu Independiente Del Valle, poraženi su na gostovanju 1:0, dok su na domaćem terenu pobedili 3:1. Olimpia na gostovanjima u okviru Kopa Libertadores nema pobedu na poslednjih 8 susreta, 6 poraza i dva nerešena meča. Pred današnji duel iz ovog tima dali su sledeću izjavu: ,, Na današnjem meču moramo da budemo oprezni, mislim da smo došli do forme koja nam dozvoljava da porazimo svakog protivnika, ali moramo da igramo pametno. Botafogo će pokušati da drži loptu u svom posedu, a mi moramo da probamo to da im onemogućimo. Još uvek imam dileme oko tima, počev od golmana gde imamo tri sjajne mogućnosti i reprezentativne čuvare mreže, svih 20 igrača koji su doputovali imaju šansu da počnu meč.“

Izostanci: Botafogo: Sassa ( prvi strelac ekipe prošle godine sa 12 golova), Rodrigo Lindoso (standardni vezni fudbaler), Dudu Cearense (vezni fudbaler- ulazi sa klupe), Emerson (prošle sezone standardan u odbrani), Luis Ricardo (odbranbeni fudbaler, prošle sezone 5 asistencija).

Najbolji strelac Sassa neće moći da pomogne svojim saigračima

Izostanci: Olimpia : William Mendieta ( strelac 22 gola prošle sezone i najbolji strelac tima,) vezni fudbaler Raul Vilalba (odigrao 9 mečeva u prošloj sezoni).

Mendieta je prošle sezone postigao 22 gola za Olimpiu

Ovi timovi se nisu međusobno sastajali u dosadašnjoj istoriji.

Prvi od dva duela koji će odlučiti koji od ova dva tima će igrati u grupnoj fazi ovogodišnjeg Kopa Libertadores, Botafogo odličan na svom terenu, retko gubi, mali problem može da budu izostanci igrača, jer izostaje četvorica standardnih ali se u dosadšnjem toku sezone pokazalo da ima zamena i za njih, sa druge strane Olimpia nije slavila na gostovanjima u okviru Kopa Libertadores još od 2013-te godine, retko odigraju  i nerešeno, a igrač koji ima veliki uticaj na kvalitet njihove igre Mendieta, najbolji strelac tima danas neće nastupiti. Kvota koju kladionice nude na pobedu domaćeg Botafoga je 1,85, zbog oprezne igre koju su najavili treneri oba tima može se probati pobeda domaćina uz maksimalno tri gola, a kvota na ovu igru je 2,50.

Povezani članci

1 komentar

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje