utorak, 19. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Botas dominirao na prvom treningu, Hamilton pretposlednji

Vozač Mercedesa Valteri Botas bio je najbrži na prvom treningu za Veliku nagradu Rusije. Finac je najbrži krug odvezao u vremenu od 1:34.923. Na drugoj poziciji našao se Danijel Rikardo iz Renoa koji je kasnio nešto više od pola sekunde, dok je treći bio Maks Ferštapen iz Red Bula sa zaostatkom od +0,654.

Dvojac iz Rejsing pointa Serhio Peres i Lens Strol zauzeli su četvrto i peto mesto, šesta pozicija je pripala drugom vozaču Renoa Estabanu Okonu, a prvih deset su kompletirali Danijel Kvjat (Alfa Tauri), Aleksander Albon (Red Bul), Sebastijan Fetel (Ferari) i Pjer Gasli (Alfa Tauri).

Prvi trening je obeležio Luis Hamilton koji je imao velikih problema sa tačkovima na bolidu. Aktuelni šampion se dosta mučio, a trening je završio na pretposlednjem 19. mestu sa skoro tri sekunde zaostatka u odnosu na Botasa.

Pored problema Hamiltona, dogodio se i jedan incident u kojem je učestvovao Nikolas Latifi. Vozač Vilijamsa je imao izletanje sa staze i sudar zaštitnom ogradom, što je prouzrokovalo crvene zastavice. Na svu sreću incident je prošao bez većih posledica.

Drugi slobodni trening na programu je u 14:00.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje