četvrtak, 18. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Botas najbrži u Azerbejdžanu

Vozač Mercedesa Valteri Botas pobednik je trke za Veliku nagradu Azerbejdžana. Finac je na uličnoj stazi u Bakuu stigao do druge pobede ove sezone, a pete u karijeri. Botas je iza sebe ostavio timskog kolegu Luisa Hamiltona i vozača Ferarija Sebastijana Fetela.

U prvih 10 bili sujoš Maks Ferštapen, Šarl Lekler, Serhio Perez, Karlos Sajnc, Lando Noris, Lens Strol i Kimi Raikonen.

Iako trka u Bakuu uglavnom donosi velika uzbuđenja ove sezone nije bilo tako. Odmah na startu trke se videlo da će glavnu reč voditi Botas i Hamilton. Hamilton je u samom finišu trke žestoko napadao Botasa, ali je Finac sigurno držao svoju poziciju. Za razliku od prošle sezone kada je Botas naleteo na krhotine koje su mu oštetile pneumatik i trku, ove sezone Botas je vozio brez greške, a na ruku mu je išla i greška koju je Hamilton napravio u samom finišu trke.

Ferari je po ko zna koji put donosi pogrešne odluke koje su njihove vozače možda koštale nešto višeg plasmana. To se posebno odnosi na Šarla Leklera koji je zbog kiksa u kvalifiakcijama morao da ide na drugačiju strategiju. Taletnovani vozač iz Monaka je na kraju morao ići na dva stajanja te se na kraju morao zadovoljiti petim mestom. Ipak, neka vrsta utehe je najbrži krug koji je Lekler odvezao, a taj isti krug će mu doneti još jedan bod u generalnom plasmanu.

Najveće razočarenje trke jeste vozač Renoa Danijel Rikardo koji je opet morao da odustane od trke zbog incidenta sa Danijelom Kvatom iz Toro Rosa.

Botasu je pobeda u Bakuu donela povratak na čelo generalnog plasmana, te sada Finac ima bod prednost u odnosu na Hamiltona.

Šampionat se nastavlja 12. maja kada se vozi trka za veliku nagradu Španije.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje