subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Botas sprečio Hamiltonov jubilej u Portugaliji

Vozač Mercedesa Valteri Botas osvojio je pol poziciju pre trku za Veliku nagradu Portugalije na stazi u Portimauu. Finac je došao do 17. pol pozicije u karijeri nakon što je odvezao najbrži krug u vremenu od 1:18.348 minuta. Zanimljivo je to što je Botas sprečio timskog kolegu Luisa Hamiltona da dođe do 100. jubilarne pol pozicije. Razlika između njih je bila svega 7 hiljaditih delova sekundi. Treći je bio vozač Red Bula Maks Ferštapen.

Kvalifikacije su sa sobom kao i uvek donele dosta uzbuđenja. Mnogi su imali posebne strategije, a veliki problem je pravio bočni vetar koji je bez ikakve sumnje sprečio vozače da ostvare mnogo bolja vremena. U takvim okolnostima bez ikakve sumnje se snašao Mercedesa, a ostatak karavana je može se reći u istom ritmu.

Četvrto mesto je zauzeo Serhio Perez u drugom Red Bulu, ispreda Karlosa Sainza iz Ferarija. Šesti je bio Esteban Okon iz Alpine, a prvih deset su kompletirali Lando Noris (Meklaren), Šarl Lekler (Ferari), Pjer Gasli (Alfa Tauri) i Sebastijan Fetel (Aston Martin).

Trka za Veliku nagradu Portugalije je na programu u nedelju od 16:00.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje