četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Botas zauzeo pol poziciju u Španiji

Vozač Mercedesa Valteri Botas osvojio je pol poziciju pred trku za Veliku nagradu Španije koja se vozi na stazi Katalunja.
Finac je odvezao najbrži krug u vremenu od 1:15.406 minuta i iza sebe ostavio timskog kolegu Luisa Hamiltona i vozača Fererija Sebastijana Fetela.

U prvih 10 našli su se još Mask Ferštapen, Šarl Lekler, Pjer Gasli, Roman Grožan, Kevin Magnusen, Danil Kvjat i Danijel Rikardo.

Kao i svi treninzi i ove kvalifikacije su protkle u apsolutnoj dominaciji dvojca iz Mercedesa. Bilo je jasno kao dan da će jedan od njih dvojice biti najbrži u kvalifikacijama, a ostali su bili samo nemi posmatrači.

Botas je bio najbrži tokom celog vikenda. Najbrži je bio na prvom treningu, dok je u drugom doživeo peh i izleteo sa staze zbog čega je propustio veći deo treninga. Ipak, to se nije osetilo u trećem treningu i ovim kalifikacijama u kojima je bio perfektan. Finac je bio brži i pre svega preciziniji, a opet je uspeo da iskoristi mini greške Luisa Hamiltona kojeg je opet pobedio u kvalifikacijama.

Trka za Veliku nagradu Španije je na rasporedu u nedelju od 15:10.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje