četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Botasu pol pozicija u Austriji!

Vozač Mercedesa Valteri Botas osvojio je pol poziciju pred trku za Veliku nagradu Austrije. Finac je odvezao najbrži krug u vremenu od 1:02.939 minuta, i iza sebe ostavio timskog kolegu i aktuelnog Luisa Hamiltona, koji je imao zaostatak od svega 12 hiljaditinki. Treći je bio vozač Red Bula Maks Ferštapen.

U prvih deset su se našli još Lando Noris, Aleksander Albon, Serhio Peres, Šarl Lekler, Karlos Sajnc, Lens Strol i Danijel Rikardo.

Tok kvalifikacija:

Od samog starta kvalifikacija se moglo videti da će se za pol poziciju boriti dvojac iz Mercedesa. Luis Hamilton je imao najbolja vremena tokom sva tri treninga, ali u poslednjem delu kvalifikacija Botas je bio bolji. Finac je pri prvom izlasku na stazu u Q3 delu kvalifikacija odvezao najbolji krug, koji mu je na kraju bio dovoljan za pol poziciju. Hamitlon je na sve moguće načine pokušao da ostvari bolje vreme, ali u ključnim trenucima je pravio mini greške koje su proizvele 12 hiljaditinki razlike.

Ostali vozač nisu mogli da prate tempo koji su nametnuli Mercedesi. Najbolji od ostalih je bio Ferštapen koji je na kraju imao zaostastak od 538 hiljaditinki u odnosu na Botasa.

Najveće razočaranje je po ko zna koji put bio Ferari. Četvorostruki svetski šampion Sebastijan Fetel nije uspeo da se kvalifikauje u Q2 deo kvalifikacije, a trku će startovati sa 11. pozicije. Ni Šarl Lekler nije bio ništa bolji, jer je na kraju završio kao sedmi.

Trka za Veliku nagradu Austrije je na programu u nedelju od 15:10.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.formula1.com/en.html

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje