petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Botasu pol pozicija u Azerbejdžanu

Vozač Mercedesa Valteri Botas osvojio je pol poziciju pred trku za Veliku nagradu Azerbejdžana. Finac je odvezao najbrži krug u vremenu od 1:40.495 minuta i iza sebe ostavio timskog kolegu Luisa Hamiltona i vozača Ferarija Sebastijana Fetela koji je imao treće najbolje vreme.

U prvih 10 našli su se još Mask Ferštapen, Serhio Perez, Danijel Kvjat, Lando Noris, Antonio Đovinaci, Kimi Raikonen i Šarl Lekler.

Tok kvalifikacija:

Kao i svake godine u Bakuu i ove je bilo incidenata. Prvi incident je imao vozač Vilijamsa Robert Kubica koji je u prvom delu kvalifikacija završio u zidu. Taj udes je doveo do prve crvene zastavice na današnjim kvalifikacijama, a Kubica će trku startovati sa poslednjeg mesta.

U drugom delu kvalifikacija dogodio se još jedan incident, a ovog puta u zidu je završio vozač Ferarija Šarl Lekler. Talentovani vozač iz Monaka je tokom svih treninga bio najbrži, ali na njegovu nesreću pogrešio je na istom mestu gde i Kubica, pa su za njega kvalifikacije bilo gotove iako se kvalifikovao za treći deo kvalifikacija. Odustajanjem Leklera veliki pritisak se preneo na Fetela, ali Nemac je stigao samo do trećeg mesta.

Valteri Botas je pomalo iznenađujuće osvojio pol poziciju, jer je tokom svih treninga bio iza Fetela i Hamiltona. Ipak, kada je bilo najpotrebnije Finac je bio veoma brz i precizan, te je u poslednjim sekundama preuzeo prvo mesto od Hamiltona.

Najveća zvezda današnjih kvalifikacija je bez ikakve sumnje vozač Alfa Romea Antonio Đovinaci koji je po prvi put u karijeri uspeo da se kvalifikuje u treći deo kvalifikacija.

Trka za Veliku nagradu Baku se vozi u nedelju od 14:10.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje