petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Brazilac se oprostio od Čelsija!

Brazilski napadač Vilian (Willian) i definitivno odlazi iz londonskog Čelsija. Do produženja ugovora između dve strane ni nakon brojnih pregovora nije došlo, te 32-godišnji Brazilac i zvanično postaje slobodan igrač. Ostrvski mediji prenose da bi u narednom periodu mogao da bude predstavljen kao pojačanje Arsenala.

Vilijan je ove nedelje na svojim društvenim mrežama objavio oproštajnu poruku, u kojoj stoji sledeće:

– “Bilo je to prelepih sedam godina. Kada sam u avgustu 2013. godine dobio ponudu od Čelsija bio sam ubeđen da je to mesto gde bi trebalo da igram. Sada sam i siguran da je to bila najbolja odluka. Bilo je mnogo lepih trenutaka, bilo je i onih tužnih, bilo je trofeja i uvek je bilo tenzije.

Ipak, pored svega toga, naučio sam mnogo i o sebi. Klub mi je pomogao da se razvijem, postanem bolji igrač i bolja osoba. Svaki trening, svaka utakmica i svaki minut proveden na terenu su učinili da budem bolji.

Zahvalam sa svim navijačima Čelsija za način na koji su me dočekali na Stamford Bridžu i njihovu podršku tokom mog boravka u klubu. Bilo je i kritika, ali to me je nateralo da uvek dajem sve od sebe na treninzima i utakmicama kako bi konstantno napredovao.

Došlo je vreme da krenem dalje. Siguran sam da će mi nedostajati saigrači. Nedostajaće mi i osoblje u klubu koje se prema meni odnosilo kao prema sinu, a naravno da će mi nedostajati i navijači. Odlazim visoko podignute glave znajući da sam ovde učinio mnogo toga i da sam uvek davao sve od sebe kada sam bio u dresu Čelsija.

Vilijan je u redove “Plavaca“ stigao krajem avgusta 2013. godine, nakon što je ruskom Anžiju plaćen oko 35 miliona evra, a do danas je odigrao ukupno 339 utakmica i pritom postigao 63 gola i 62 asistencije. Osvojio je ukupno pet trofeja, od čega dva u Premijer Ligi i po jedan u FA Kupu, Liga Kupu i Ligi Evrope.


Naslovna fotografija: Youtube/Chelsea Football Club (Screenshot)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje