četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Bruks i Škorić pred polufinale EP: Biće teško, svi želimo pobedu!

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije u subotu 26. juna od 21.00 sat sastaće se u polufinalu Evropskog šampionata sa selekcijom Belgije u dvorani „La Fonteta“ u Valensiji. Srbija je do polufinala stigla posle tri pobede u grupi i velikim trijumfom u četvrtfinalu nad domaćinom i braniocem šampionskog trofeja Španijom.

– Znamo protiv koga igramo, biće izuzetno teško. I da ih potpuno poznajemo, opet moramo najviše da verujemo u sebe i u ono što radimo, jer polufinale je samo jedna utakmica. Napravile smo ogroman uspeh pošto smo opet među četiri najbolje ekipe u Evropi. Ulazimo u duel sa Belgijom da damo sve od sebe. Obe ekipe žele da budu u finalu i mislim da ćemo, ukoliko ispoštujemo ono što Marina traži od nas i sve što stručni štab pripremi, a imamo još dan i po do utakmice, slaviti u tom duelu – rekla je kapiten Srbije Jelena Bruks.

Na prethodnom Evropskom prvenstvu Srbija je u grupnoj fazi slavila protiv Belgije u Zrenjaninu.

– Naravno da svi želimo pobedu. Zato smo se spremale i zato smo i došle ovde. Pristupićemo maksimalno onom što nas čeka. Emocije su se slegle posle prethodne utakmice i sada je vreme da se fokusiramo na ono što dolazi. Imamo ozbiljan zadatak pred nama, ekipu koju respektujemo, ekipu koja ima odličnu timsku atmosferu, odličnu timsku igru i vrhunske individualne igrače, tako da zaista treba dosta na tome da radimo danas i sutra, a i juče smo radili. Moramo da pristupimo ovoj utakmici na najbolji mogući način… – zaključila je Maja Škorić.

Meč između Srbije i Belgije na programu je od 21.00 sat. U 18.00 sati igra se prvo polufinale između Belorusije i Francuske, a pre toga će biti odigrani mečevi za plasman na kvalifikacione turnire za Svetsko prvenstvo između Švedske i Bosne i Hercegovine, odnosno Španije i Rusije.


Izvor: KSS

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje