sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Bublik pobedio upornog Šardija za finale Antalije

Kazahtanski teniser Aleksander Bublik drugi je finalista turnira u Antaliji. Kazahtanac je u drugom polufinalu dana savladao iskusnog Francuza Žeremija Šardija rezultatom 2:1, po setovima 6:4 6:7 (4:7) 6:3.

Težak meč za Bublika koji se borio sa povredom, ali se na kraju izborio. Prvi set je protekao u apsolutnoj dominaciji Bublika koji je sa dva rana brejka poveo sa 5-1. Šardi je uspeo da vrati jedan brejk, ali ne više od toga.

Dominacija Bublika nastavila se i u drugom setu. Bublik je rano napravio brejk za 2:0, i činilo se da ide sve u pravom smeru po njega. Ipak, u završnici drugog seta je došlo do povrede koja je izbacila Bublika iz ritma. Kazahstsanac se požalio na povredu stopala, i na teren je izašao fizioterapeut. Šardi je ovo znao da iskoristi i preokrene drugi set na svoju stranu.

Situacija na terenu se totalno promenila. Šardi je više pretio, a u dva navrata je imao višestruke brejk lopte. Šarti ipak nije uspeo da iskoristi pružene šanse, i za to je kažnjen u osmom gemu kada je pretrpeo brejk koji je Bubliku doneo pobedu.

Bublik će u velikom finalu igrati protiv Australijanca Aleksa De Minora.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje