petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Bundesliga kroz zanimljive brojke

Nemački nacionalni šampionat „Bundesliga“ trenutno je na kratkoj „pauzi“ usled novogodišnjih i božićnih praznika, te da kroz dosta interesantne brojke napravimo malu rekapitulaciju i osvrt na dosadašnji odigrani deo sezone 2020/2021…

Trenutno prvoplasirani tim prvenstva je minhenski Bajern sa 30 osvojenih bodova, dok RB Lajpcig i Bajer Leverkuzen su sakupili po 28 poena, sledi Volfzburg sa 24 itd…Sa druge strane, na samom dnu se nalazi Šalke 04 sa tek 4 sakupljena poena, dva više ima Majnc, dok je u opasnoj zoni i Arminija Bilefeld sa 10 bodova na svom kontu.

Bajern Minhen sa 39 datih golova (u proseku tri po utakmici) je daleko najefikasniji tim u Bundesligi, drugi na listi je Bajer Leverkuzen sa 28 pogodaka, a slede i Union Berlin (27), Borusija Dortmund (26), Štutgart (26)…

„Najporozniju“ defanzivu ima klub iz Gelzenkirhena koji je u 36 navrata vadio loptu iz svoje mreže, 10 manje primio je Majnc, dok je berlinska Herta svojim protivnicima dopustila 24 pogodaka. RB Lajpcig je trenutno jedini tim u ligi sa jednocifrenim brojm primljenih golova (9), a kvalitetnom odbranom mogu da se pohvale i popularni „Farmaceuti“ (12), te Volfzburg (13)…

Takođe, „Bavarci“ su ostvarili i najveći broj pobeda (9), dok po jedan trijumf manje imaju „Crveni bikovi“ i „Farmaceuti“…Poslednjeplasirani Šalke 04 je jedini tim u ligi (i šire) koji nije „osetio slast“ pobede, Majnc je zabeležio tek jedan trijumf, a Keln samo dva.

Najefikasniji strelac dolazi nam iz redova aktuelnog lidera prvenstva – Robert Levandovski sa 17 postignutih pogodaka, sledi Erling Haland sa 10 golova, Andre Silva i Vut Veghorst imaju po 9, dok su se po osam puta u listu strelaca upisivali – Andrej Kramarić, Lars Štindl, Lukas Alario.

Listu ponajboljih asistenata predvode klupski saigrači – Kingsli Koman i Tomas Miler sa po 7 dodavanja koja su realizovana pogotkom, jedan manje na svom kontu ima Kristofer Trimel. Do sada po 5 asistencija su ostvarili – Maks Kruze, Rafael Gereiro, Nadiem Amiri, Daiči Kamada.

Najveću brzinu demonstrirao je – Alfonso Dejvis sa sprintom od 35.94 km/h, nešto sporiji bio je njegov klupski kolega – Kingsli Koman sa najvećom dostignutom brzinom od 35.68 km/h, a treće mesto pripalo je – Rabi Matondu sa 35.66 km/h.

Kao „najborbeniji“ pokazao je Vataru Endo koji je dobio 212 direktnih duela. Zatim sledi iskusni Daniel Kaliguri sa 178, dok je Matues Kunja kao pobednik izašao iz 172 duela. Pet manje ostvario je Martin Hintereger, dok je Ritsu Doan dobio 161 duel.

Kada su vazdušni dueli u pitanju, tu je neprikosnoven do sada bio – Bas Dost sa 73 dobijenih „okršaja“, Fabijan Klos je „izvojevao“ 71. pobedu, Mats Humels na svom kontu ima 68, Sebastijan Anderson 65, a Salif Sane je dobio 61 vazdušni duel.

Aleks Vitsel je na prvom mestu kada je u pitanju procenat uspešno realizovanih pasova (94.6%), za nijansu slabiji u ovoj kategoriji je Niko Elvedi (94.5%), sledi Manuel Akanji (93.2%), četvrtu poziciju zauzima – Vili Orban (92.2%), iza njega se nalazi Makoto Hasebe (91.6%), dok je među najboljima i Leon Gorecka (89.1%).

Golman Majnca – Robin Zentner ima najveći broj odbrana (51), na drugoj poziciji se našao Robert Gikievič sa jednom odbranom manje, 49 odbrana je sakupio Stefan Ortega, 48 na svom kontu ima Kevin Trap, a među TOP 5 se nalazi i Oliver Bauman sa 44 odbrane. Primera radi, najbolji golman Evrope za predhodnu sezonu – Manuel Nojer do sada je zabeležio 40 odbrana.

Najvećom „radilicom“ pozakao se – Marsel Hartel sa 158 pretrčanih kilometara, njegov saigrač iz Arminije Bilefeld – Manuel Prietl je „pokrio“ 152.3 kilometara terena, dok je Maksimilijan Egeštajn pretrčao 152 km. Sledeći na listi jeste – Tomas Miler sa 149 pređenih kilometara, dok je Niklas Štark „sakupio“ 148.6 km.

Kada je „nedisciplina“ u pitanju, tu prednjači – Dani Latza sa šest žutih kartona, Musa Niakate ima pet žutih i jedan crveni karton (obojica iz redova Majnca), identičan učinak ima i Stefan Poš (5/1), Denis Gajger je „zaradio“ četiri žuta i jedan crveni karton, Matues Kunja je „požuteo“ u šest navrata, dok Manuel Mbom, Sebastijan Rode, Gonzalo Kastro, Florijan Noihaus imaju po pet javnih opomena.

Bundesliga se nastavlja 2. januara naredne godine, kada su na programu utakmice u okviru 14. prvenstvenog kola.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje