sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Čas tenisa Medvedeva za plasman u finale Australijan opena!

Ruski teniser Danil Medvedev plasirao se u finale Australijan opena, nakon što je savladao Grka Stefanosa Cicipasa. Posle borbe koja je trajala 132 minuta, rezultat je bio 3:0, po setovima 6:4 6:2 7:5. Biće to drugo finale grend slema za Medvedeva nakon onog sa US Opena iz 2019. godine.

Bila je to apsolutna dominacija Mededeva od prvog pa do poslednjeg poena. Rus je sjajno taktički odigrao meč. Sjajno je riternira, a u razmenama maksimalno opteretio protivnikov bekend, koji nikako nije uspeo da pronađe ritam.

Za osvajanje prvog seta Medvedevu je bio dovoljan jedan brejk, koji je viđen u petom gemu. Nakon osvajanja prvog seta momentum, kao i samopouzdanje su samo rasli kod ruskog tenisera. Medvedev je ušao u fenomenalan ritam i prosto nije grešio. Rezultat svega jesu dva brejka u drugom setu i lakih 6:2.

Treći set donosi sličan scenario. Medvedev i dalje dominira i pravi rano brejk za 2:0. Pri rezultatu 3:2 Cicipas je spasio dve brejk lopte i tu se pojavila nada. Publika je počela da biva akter meča i bila je na strani Cicipasa. Tu veliku energiju Cicipas je iskoristio i napravio brejk. Situacija na terenu se malo promenila, jer je Grk igrao bolje. Servis je radio sjajno, forhend takođe, ali falio je brejk da poputno prelomi set na svoju stranu. Medvedev je na njegovu sreću uspeo da predbrodi krizu koja je trajala nekoliko gemova i u samom finišu seta napravi brejk koji mu je doneo veliku pobedu.

Medvedev će u velikom finalu igrati protiv Novaka Đokovića, a taj meč je na programu u nedelju.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.eurosport.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje