utorak, 23. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Čelični derbi!

Na mapu Engleskog fudbala se od ove sezone vratio još jedan veliki gradski derbi – šefildski, ili derbi čelika kako zovu okršaje Junajteda i Venzdeja zbog istorije grada Šefilda kao prestonice teške industrije i proizvodnje čelika.

Rivalstvo ova dva kluba datira od 1889.godine kada je Venzdej proteran sa Bramal Lejna, a u isto vreme je osnovan Junajted koji i dan danas igra na pomenutom stadionu. U početku je to bio bitan derbi poput onih u Londonu, Birmingemu, Mančesteru ili Liverpulu. Oba kluba standardni prvoligaši i osvajali titule šampiona – Venzdej četiri, dok Junajted jednu.

Ali kako je vreme odmicalo, tako je i standard Šefildskih klubova padao. Počeli su izmedju dva rata da plešu izmedju prve i druge lige, 70-ih i 80-ih su ispadali u treću ligu, 90-ih su se vratili u Premier Ligu, a poslednjih godina se klackaju po drugoj i trećoj ligi.

Promocijom Junajteda u Čempionšip prošle sezone, gradski rivali su se opet našli u istom rangu i posle pet godina na fudbalsku mapu se vratio derbi čelika.

Jesenas su se sastali na do poslednjeg mesta rasprodatom Hilsborou, i Junajted je slavio (4:2). Sličan ishod se može očekivati i na Bramal Lejnu jer Oštrice, kako zovu Junajted, imaju kvalitetniji tim od gradskog rivala i igraju u dosta boljoj formi od Sova.

Junajted ima tim za plej-of, dok bi za Venzdej opstanak u ligi bio označen kao uspeh.

Predlog: Tip 1 (1.85)  MaxBet

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje