utorak, 16. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Češki reprezentativac novi igrač Legije

Legija iz Varšave dobro je zaradila od prodaje Aleksandra Prijovića u PAOK, ali je sada došlo vreme da se deo novca potroši i popuni upražnjeno mesto u napadu, što se danas i desilo, iz turske Burse je za 200 hiljade evra stigao robusni napadač Tomas Necid.

Tomas Necid rođen je u Češkoj Republici gde je i počeo karijeru u Slaviji iz Praga, da bi zatim prešao na pozajmicu u Jablonec. Igrajući za češke klubove upisao je 67 nastupa i 21 gol. CSKA iz Moskve ga kupuje 2009.godine, a za ovaj klub Necid je nastupio na 109 meča, uz 30 golova i 8 asistencije. Često je slat i na pozajmice, igrao je za Paok,Slaviju i Cvole, da bi po isteku ugovora sa moskovskim gigantom i potpisao za Cvole. Za ovaj klub u dva navrata postigao je 14 golova na 33 nastupa, a posle samo šest meseci prešao je u tursku Bursu.

Za reprezentaciju Češke Republike odigrao je 44 meča i postigao 12 golova. U mlađim selekcijama naročito se istakao na prvenstvu Evrope za igrače do 17 godina 2006. kada je selekcija Češke zauzela drugo mesto, a Necid na 5 utakmica postigao 5 gola. I u narednoj selekciji Necid je igrao odlično i na Evropskom prvenstvu za igrače do 19 godina 2008. na 4 meča postigao isto toliko golova i bio najbolji strelac šampionata.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje