Advertisement
MaxBet

Regularni deo NFL šampionata polako ulazi u sam finiš. Čast da otvore 13. kolo imaće Chicago Bearsi koji će na svom Soldier Fieldu dočekati Dallas Cowboyse. U ovom trenutku Bearsi su na skoru 6-6 i šanse da se domognu play offa su minimalne. Oni do kraja moraju maltene sve da pobede, a pored toga neki rezultati moraju da im se poklope. Zaista, teško će do play offa, ali nikako ih ne treba potceniti. Sa druge strane, Cowboysi su takođe na 6-6, ali oni su u boljem položaju, jer su prvi u svojoj diviziji i drže sve u svojim rukama.

Kladionice favorizuju Dallas sa 1,65 kvotom, što je sasvim ok, ali niko na svetu ne zna u kakvom će raspoloženju biti Dallas, i zato su oni nezgodni za klađenje:


Chicago Bears:

Chicago Bearsi su sredinom prethodne nedelje savladali Detroit Lionse, ali način na koji su došli do pobede je krajnje tužan. Cela igra Bearsa se može opisati jednom rečju, a to je mučenje.
Neverovatno je kako su Bearsi odlaskom Jordana Howarda izgubili tu kreativnost u napadu koja ih je krasila prethodne sezone. Ove sezone postoji problem sa trkačem, a i trik akcija je sve manje.
Trubisky kao kvoterbek nema petlju da baci loptu kada je potrebno i to se odražava na rezultat.

Jedina svetla tačka ovog tima je ta čelična odbrana, ali i ona ima svoj radni vek koji je sve kraći. Ni ona ne može da izdrži boravak na terenu tokom većeg dela meča, jer napadi Bearsa su veoma kratki i nemaju nikakav efekat.

Apsolutno sezona za zaborav kada su Bearsi u pitanju, ali dok imaju teoretske šanse za play off oni će se boriti za njega.


Dallas Cowboys:

Šta tek reći od Dallas Cowboysima koji su poniženi od strane Buffalo Billsa na svom terenu u udarnom terminu na Thanksgiving day. Užanas meč su odigrali Cowboysi i taj poraz je samo doneo još veću nevolju za ovaj tim koji je pod veliki pritiskom. Pre toga meča vlasnik tima Jarry Jones je kritikovao ceo stručni štab na čeli sa Jasonom Gerettom i čini se time potpuno poremetio atmosfetu unutar timu.

Jasno se može videti tokom utakmice da kada ne ide timu, ne postoji vođa koji će da povede tim u pobedu. Dak Preskot je tražio 40 miliona dolara za novi ugovor, a Josh Allen mu je održao čas o liderstvu i kako se vodi tim. Apsolutno smešna partija, po nama precenjenog kvoterbeka koji nema to nešto u sebi što je neophodno da se vodi tim poput Dallas Cowboysa.

Ezekiel Eliott je vidno nezadovoljan brojem snepova. Neverovatno je da glavni trener ne koristi u kontinuitetu igrača koji je pred start sezone potpisao rekordan ugovor. Bez njegove produktivnosti Dallas Cowboysi su prosečna ekipa, jer kada on igra dobro protivnička odbrana se skoncetriše na njega, a to daje prostora hvatačima za hvatanje.

Mnogo konfuzuje unutar tima, ali na njihovu sreću istočna divizija NFC-a je očajna pa će Dallas vrlo verovatno i sa ovako očajnom igrom biti prvak divizije i otići u play off.


Tok utakmice i predlog za klađenje:

Ovo je za nas under kao kuća, jer se obe ekipe bore za play off. Kada igra Chicago under se jasno nameće, jer je njihov napad jalov, ali zato im je odbrana čelična. Evo šta kaže statistika:

– Chicago je tek 28. napad u ligi kada je pas igra u pitanju sa 202,4 osvojena jarda po utakmici.

– Chicago je tek 28. napad u ligi kada je igra po zemlji u pitanju sa 79,3 istrčana jarda u proseku.

– Chicago je 29. napad u ligi ako se gledaju svi parametri zbirno. Taj napad u proseku postiže 17,7 poena.

Pogledajmo sad odbranu:

– Chicago je 9. odbrana lige po branjenju pasa sa 222,2 dozvoljena jarda po utakmici.

– Chicago je 7. odbrana igre po branjenju trčanja sa 97,5 dozvoljenih jardi po utakmici.

– Chicago je 7. odbrana lige u totalu, i ona dozvoljava samo 17,3 poena po utakmici.

Iz ovoga se može zaključiti da je odbrana jači deo tima i da će vrlo verovatno odratiti svoj posao. Napad će se kao i uvek mučiti, ali odbrana će odraditi svoj posao.

Dallas činjenica ima mnogo bolji napad, ali i oni imaju svoje mane. Preskot ima dosta presečenih lopti, njegov napad se dosta muči kada se nađe u crvenoj zoni i to se vidi po rezultatima.
Naravno, tu je i taj enormni pritisak koji oseća ekipa i to nikako ne treba zanemariti.

Ključ ovog tipa je odbrana Bearsa i mi se uzdamo u nju. Napad je jalov pa je jalov, i on se nije naigrao i protiv mnogo slabijih odbrana od Dallasove. Ne vidimo Berarse preko 20 poena, a Dalas teško može preko 25 poena, jer su to Bearsi dozvolili samo jednom ove sezone i to New Orleansu koji ima za klasu jači napad od Dallasa.

Predlog za klađenje: Manje od 42,5 poena 1,85

Napominjemo da je ovo samo predlog koji nije siguran, a igrate na sopstvenu odgovornost.


Autor slike:  Keith Johnston
Slika je preuzeta sa linka: https://unsplash.com/photos/iaVTXj9t2bA


                      Vaš tiket možete odigrati u kladionici Maxbet

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.