Grčki teniser Stefanos Cicipas napravio je najveće iznenađenja u dosadašnjem delu mastersa u Torontu. On je u trećem kolu pobedio srpskog tenisera Novaka Đokovića sa 2:1, po setovima 6:3 6:7 (5:7) 6:3 posle velike borbe.

Iako je pobeda Cicipasa iznenađenje, ona je bila potpuno zaslužena. Od prvog pa do poslednjeg poena Cicipas je bio samouveren, i u svakom trenutku je znao šta da radi.
Nije odstupao od svoje taktike, a ona je bila vrlo jednostavna. Udarao je svaku lopticu iz sve snage, a svaki poen je zavisio od njega.
Servis mu je bio na izvandrednom niovu, a to potvrđuje i statistika koja kaže da Đoković tokom celog meča nije napravio brejk. Cicipas je Đokoviću dozvolio svega dve brejk lopte koje je bez većih problema spasio.

Ni gubitak drugog seta kroz taj brejk nije uticalo na igru Cicipasa. On je nastavio da udara jako i to mu se maksimalno isplatilo, jer Đoković nije imao odgovor na tako agresivnu igru.

Cicipas tako nastavlja sa sjajnim partijama ove sezone, a ovo mu je druga top 10 pobeda na ovom turniru. On će u četvrtom kolu igrati protiv boljeg iz duela Zverev/Medvedev.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.