utorak, 19. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Cicipasu polufinale Roterdama i skok na ATP listi

Grčki teniser Stefanos Cicipas prvi je polufinalista turnira u Roterdamu. Cicipas je u četvrtfinalu savladao Rusa Karena Hačanova rezultatom 2:1, po setovima 4:6 6:3 7:5. Plasman u polufinale je veoma važan za Cicipasa, jer je ovom pobedom prestigao Rodžera Federera na ATP listi. Grk će od ponedeljka biti peti teniser sveta.

Veoma kvaliteta meč su odigrali Cicipas i Hačanov, možda i najbolji tokom celog turnir. Cicipas je brejkom otvorio meč i poveo sa 2:0, ali onda je usledila serija Hačanova od četiri vezana gema i osvajanje prvog seta.

Drugi set donosi furiozan odgovor Cicipasa koji vezuje pet gemova i vodi sa 5:0. Hačanov je uspeo da vrati jedan brejk zaostatka, ali prednost je bila isuviše velika da bi se sustigla.

Treći set donosi najveću borbu. Cicipas je bio nešto bolji, jer je vršio mnogo veći pritisak na protivnički servis. Hačanov je jedno vreme odolevao, ali je na kraju pao u najgorem mogućem trenutku. U trenicima kada je servirao za taj brejk Rus je ispustio servi, i automatski je poražen.

Cicipas će za plasman u finale igrati protiv boljeg iz duela Šardi/Rubljov.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.atptour.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje