četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Čile – Australija (Kup Konfederacija) najava i prognoza meča!

Od 17 časova, očekuje nas meč poslednjeg kola Grupe B na Kupu Konfederacija, a sastaju se Čile i Australija. Meč se igra na stadionu Otkrytiye Arena u Moskvi, a sudiće ga Đanluka Roki iz Italije.

Čile je u dosadašnja dva meča pokazao da nije bez razloga ekipa koju mnogi vide kao ozbiljnog favorita iz senke na ovom takmičenju. U prvom meču su rutinski slavili protiv Kameruna, da bi protiv Nemačke poveli i imali inicijativu u igri, ali nisu uspeli da sačuvaju prednost do kraja susreta. Uz gol stvorili su još nekoliko opasnih situacija koje nisu iskoristili. U današnjem meču pobeda ili nerešeno ih sigurno vodi u polufinale, a već sada znaju da ukoliko budu prvi u grupi igraju protivu Mekiska, a ukoliko budu drugi idu na Portugal. Danas bi na gol po prvi put na turniru trebalo da stane golman Klaudio Bravo.

Ono što je interesantno pomenuti, to je da trojica igarča imaju po jedan žuti karton i da danas moraju da paze kako ne bi propustili polufinale, to su: Jean Beausejour, Gonzalo Jara i Alexis Sanchez

Ukoliko danas dobije žuti karton, a njegova selekcija se plasira u polufinale, on će ga propustiti, Aleksis Sančez!

Australija je i protiv Nemačke i protiv Kameruna pokazala da nije zalutala na ovaj turnir i da ofanzivan fudbal kakav gaji selektor Postecoglou daje rezultata. Nemce su umalo iznenadili, dok su protiv Kameruna primili gol neposredno pre odlazak na poluvreme i jedino što su uspeli da urade u drugom je da preko penala dođu do boda koji ih je ostavio u igri za polufinale. Jurić i Rogić su do sada možda pokazali i najviše dara u ofanzivi od igrača Australije, a svojih pola sata uvek dobije i legendardni Tim Kejhil, kojem će danas biti 100 meč u reprezentaciji ukoliko bude zaigrao, a biće tek drugi sa tim dostignućem u Australiji posle golmana Marka Švarcera. Australija može u polfinale, ako danas savlada Čile.

Što se tiče međusobnih susreta, odigrali su poslednji na Svetskom prvenstvu 2014-te kada je slavio Čile sa 3:1.

Obično se do susreta u trećem kolu sve već zna i selektori dosta kalkulišu sa postavom i taktikom, ali u današnjem meču ne sme biti kalkuslisanja jer i jedni i drugi moraju da jure pobedu, Čile što ubedljiviju da bi izbegao Portugal u polufinalu, a Australija bilo kakvu da bi prošla u polufinale. Ove činjenice trebale bi da nam donesu otvoren fudbal sa puno šansi na obe strane.

PREDLOG za klađenje:

  • Australija 1+ (tim Australije će postići najmanje jedan gol) kvota 1,70
  • GG&3+ (oba tima daju po gol i najmanje tri gola na meču) kvota 2,05

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje