sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Čile – Nemačka (FINALE Kup Konfederacija)-najava i prognoza meča!

FINALE KUPA KONFEDERACIJA 

ČILE – NEMČKA

Stadion: Krestovsky,Sant Petersburg  Sudija: Milorad Mažić (SRBIJA)

Čile je selekcija koja je odigrala onako kako se od njih to i očekivalo, iako se može reći da su u grupnoj fazi još uvek tražili formu, u svim mečevima bili su tim sa većim posedom na meču, sa puno šansi, naročito preko trilinga Vidal – Vargas – Sančez. U meču polufinala golman Portugala, sprečio ih je u tome da u regularnom delu reše pitanje pobednika, iako su veći deo meča bili bolji rival i imali više šansi za postizanje golova, tek posle penala su slavili i plasirali se u finale, tada se istakao Klaudio Bravo odbranivši tri penal, pokazujući da je posebno motivisan kada brani za nacionalni tim. Sve mane koje ima ovaj tim, igrači timskim igrom i velikim zalaganjem i borbenošću anuliraju i ne dozvoljavaju protivniku da ih iskoristi.

U odnosu na prvi meč sa Nemačkom, Čile bi trebalo da ponovi presing kakav su igrali u tom meču, ali i da izbegnu preveliki umor koji ih je tada koštao slabog izadanja u drugom delu igre, takođe Čile je donekle dozvoljavao da igru grade Nemački štoperi da presing je vršio na sve ostale igreče, što je onemogućilo tečan pas kod Nemaca. Jedna od stvari koja neće izostati jesu šanse za ofanzivne igrače Čilea, ali će oni morati bolje da ih koriste nego što su to radili do sada na turniru.

PUT do FINALA: U grupi B tim Čilea je ostvario skor 1-2-0. Slavili su protiv Kameruna 2:0, dok su protiv Nemačke i Australije odigrali 1:1. U polufinalu su bili bolji od Portugala posle penala 0:0 (3:0).

Selektor Pizzi je u najavi meča rekao: ,,Srećni smo što smo stili do finala, ispunili smo naš prvi cilj, što je i bio plasman do kraja takmičenja. Sada želimo da kompletiramo sve i osvojimo trofej. Ne bavio se preterano Nemačkom, želimo da mi pokažemo najbolju verziju naše igre. Mi smo tim koji može da igra sa svakim timom na planeti.“

Očekivana postava Čilea: Bravo; Isla, Medellin, Jara, Beausejour; Aranguiz, Diaz, Hernández, Vidal; Vargas ,Sanchez.


Nemačka selekcija iako sa podmlađenim sastavom pokazuje da ovi igrači sa pravom mogu jednog dana da budu legitimni naslednici Ozila, Krosa, Milera, Kedire, Boatenga i Nojera. Odigrali su dosta mečeva sa puno golova i tako pokazali da snaga ovog tima leži pre svega u ofanzivi, ali i da će defaznivci, iako već dokazani igrači morati još da rade zajedno sa timom na defanzivnoj igri jer su u svakom meču do sada na turniru primili makar po jedan gol. U dosadašnjem toku turnira treba posebno istaći odlične partije veznog fubalera Gorecke i napadača Stindla.

U odnosu na prvi meč protiv selekcije Čile, Nemačka će morati da bolje iskontroliše svoju pas igru i da je ubrza kako presing Čilea ne bi došao do izražaja, takođe jedan od veznih fudbera moraće da se vraća po loptu i da pokuša da onemogući ideju Čilea da štoper Nemačke grade akcije ovog tima. Važan taktički aspekt utakmice biće i to da li će štoper i ostali defanzivci Nemačke uspeti da zaustave pasove u dubinu ka napadačima Čilea, naročito ka Vargasu i Sančezu jer je jasno da su dosta brži od defanzivaca ,,pancera“.

 

PUT do FINALA: U grupnoj fazi Nemčka je slavila protiv selekcija Australije 3:2 i Kameruna 3:1, dok su sa današnjim protivnikom Čileom odigrali 1:1. U polufinalu su bili bolji od Meksika 4:1.

Selektor Joakim Lev je pred utakmicu izjavio: ,, Čile je taktički najfleksibilnijii tim na svetu, igraju odličan presing i osvajaju loptu veoma brzo. Želimo da izbegnemo penale i da do pobede dođemo u regularnom delu igre, ali i ako dođe do penala nećemo se uplašiti.“

Moguća postava Nemačke: Ter Stegen – Hektor, Rudiger, Sule, Kimih – Goretzka, Rudy, Ginter, Dreksler-Stindl,Werner


Očekuje nas odličan meč gde će oba rivala pokušati da nametnu svoj stil igre, u prvom meču igra je bila izjedanačena kao i rezultat, a samo nijanse bi mogle i da u današenjem meču odluče ko će osvojiti trofej, što će možda biti odlučeno i posle produžetaka i penala.

PREDLOG za klađenje:

  • X  (kvota 3,15)

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje