četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Čilić poražen u Marseju

Hrvatski teniser Marin Čilić nije uspeo da se plasira u četvrtfinale turnira u Marseju. Na njegovom putu se isprečio Kanađanin Denis Šapovalov, koji je slavio rezultatom 2:1, po setovima 6:4 4:6 6:2.

Bio je ovo težak i neizvestan meč koji je mogao da ode na bilo koju stranu. Čilić je imao bolje otvaranje meča, jer do brejka došao već u drugom gemu. Servirao je sjajno i uz malo poteškoća u poslednjem gemu prvog seta je došao do vođstva od 1:0.

Start drugog seta je pokazao da će Šapovalov biti mnogo agresivniji. Mladi Kanađanin je odmah pripretio, sa tri vezane brejk lopte, ali se Čilić izvukao. Na terenu su se stvari potpuno promenile, jer je Šapovalov igrao mnogo bolje. Čilić se odupirao naletima Šapovalova sve do desetog gema, kada je pretrpeo brejk i izgubio set.

Brejk za Šapovalova je stigao u prvom trenutku. Osvajanje drugog seta mu je dodatno podiglo samopouzdanje, te je odmah na startu trećeg došao do brejka i prelomio meč u svoju korist. Čilić nije imao snage da dođe do preokreta, a do kraja meča Šapovalov je napravio još jedan brejk za sigurnih 6:2.

Za plasman u polufinale Šapovalov će igrati protiv Kazahstanca Aleksandera Bublika.


Fotografija preuzeta kao printscreen sa youtube-a

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje