sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Čilić u ritmu, kraj za Ćorića i Bašića

Marin Čilić nastavio je da pruža sjajne partije u novoj sezoni.
On je u četvrtfinalu Punea savladao Pjera Erbera sa 2-0, po setovima 6-3 6-2.
Erber nije imao ni promil šanse, jer je Čilić servirao maestralno. Koliko je Čilić bio moćan na servisu pokazuje i statistika koja kaže da je Čilić izgubio samo jedan poen kada je pogodio prvi servis (23/24) .
Protiv takvog Čilića, Erber nije imao šanse i sasvim zasluženo Čilić ide u polufinale u kom ce igrati protiv Žila Simona.

Čilićev sunarodnik Borna Ćorić nije uspeo da se plasira u polufinale turnira u Dohi. On je poražen od mladog Andreja Rubljova sa 2-0, po setovima 6-3 7-5. Bio je ovo jedan izjednačen meč, ali u ključnim trenucima Rubljov je imao vise hrabrosti da napadne i preuzme inicijativu. Gotovo svaki poen kada se lomilo Rubljov je osvojio i tako meč prelomio u svoju korist.  Rubljov će u polufinalu igrati protiv Gvida Pelje.

Bajka Mirze Bašića završila se danas, jer je on poražen od Gvida Pelje rezultatom 2-0, po setovima 6-2 6-3. Mirza nije imao nikakve šanse protiv raspoloženog Argentinca koji je bio dosta bolji u razmenama. Sa lakoćom je vraćao Mirzine servise i na taj način neutralisao njegovo glavno oružje sto je bio i ključ meča.
Ipak Mirza je ostavio sjajan utisak pa sa ovakvom formom sigurno ima šanse da uđe u glavni žreb Australijan opena kroz kvalifikacije.

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje