subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Clippersi i Sunsi započinju borbu za finale bez svojih velikih zvezda

Los Anđeles Klipersi su suočeni sa izazovom da se izbore za mesto u NBA velikom finalu bez svog vođe Kawhi Leonarda. Krilo Kalifornije definitivno neće učestvovati u 1. utakmici serije protiv Phoenik Sunsa večeras u 21:30. Razlog Leonardovog odsustva je povreda kolena koja ga je mučila iz četvrte utakmice protiv Jute Jazz u polufinalu.

Dvostruki šampion nije sa saigračima putovao u Arizonu, da bi se usredsredio na njegov oporavak kod kuće. Glavni trener Tyrone Lue potvrdio je da Leonard neće biti na liniji u prvoj utakmici, a verovatno će propustiti i utakmicu broj 2.

Kawhi je prosečno beležio 24,8 poena, 6,5 skokova i 5,2 asistencije u regularnoj sezoni. U njegovom odsustvu, Klipersi su uspeli da eliminišu Juta Jazz u šestoj utakmici nakon preokreta od 26 poena, zahvaljujući Terenceu Mannu, koji je postigao 39 poena i poslao svoj tim u istorijsko prvo finale na konferenciji.

Lider Phoenixa – Chris Paul  takođe je van igre za prvu utakmicu, pošto je bio pozitivan na koronavirus. Veteran je postigao prosek od 25,5 poena, 5,5 skokova i 10,3 asistencije u šutiranju od 62% u utakmici protiv Denver Nuggetsa.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje